Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

El 54% de les empreses innovadores han exportat, per a les empreses catalanes el binomi innovació-internacionalització és clau” va explicar la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya, durant la tercera i última sessió dels cicles de conferències “La indústria, vector de recuperació econòmica a Catalunya” que es va celebrar el passat dimecres 17 de juny.

La directora general d’Indústria va assenyalar que, des del Govern de la Generalitat, s’agraeix el document elaborat pels Enginyers Industrials de Catalunya al ser “una proposta necessària, realista i en positiu perquè les mesures que es prenguin avui condicionaran el futur més immediat”. Matilde Villarroya va destacar que la pandèmia ha accelerat la digitalització de les empreses i sectors com el de la impressió 3D i va explicar que des del Govern es vol potenciar la “relocalització de les cadenes de valor a partir de la innovació i de la qualitat”.

Villarroya va defensar que la indústria, certament, és vector de recuperació econòmica i que “Catalunya disposa de tots els ingredients per aconseguir-ho, cal recordar que som el cinquè hub en startups del món i que disposem d’una economia diversificada i d’un teixit empresarial fort i amb talent”. Tanmateix, la directora general va lamentar que només es pugui destinar a aquest sector el 0,5% del pressupost de la Generalitat.

El Govern de la Generalitat ja fa anys que desenvolupa polítiques industrials tenint en compte aspectes com la competitivitat, la sostenibilitat, la indústria 4.0, les infraestructures, entre d’altres. Recordo que, el 2017, es va signar el Pacte Nacional per a la Indústria” va explicar Villarroya. La directora general d’Indústria va aprofitar la jornada per recordar el Programa ProACCIÓ, el Pla de Suport a l’Automoció, la nova línia d’ajudes per a les micro i petites empreses industrials o el portal Catalonia Industry Suppliers, entre les diferents accions que està duent a terme el seu departament en favor del sector industrial català.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir