El president de la Comissió d'Energia, Josep Maria Montagut, parla al "Basics" de Betevé de la xarxa elèctrica de Barcelona. Montagut explica que una de les solucions als talls de llum que es donen en barris como Trinitat Nova, Torre Baró o el Raval -i hi tenen un important paper els municipis- "és donar llocs a les companyies distribuïdores per col·locar els centres de transformació".

En el cas concret de Ciutat Vella, el president de la Comissió d'Energia diu que la situació és més complicada perquè "no només hi ha el problema de què no hi ha locals pels transformadors sino que coexisteixen xarxes de molts tipus i no tenen -tot i que se sap està prevista- una subestació en el territori (la més propera està al Paral·lel)".

"Si partim de l'indicador de les devolucions a la factura de les companyies distribuïdores per talls de llum, que són altes, podem dir que la xarxa elèctrica a Barcelona està, en general, en un estat regular i que hi ha molta feina per fer", conclou Montagut. El president de la Comissió d'Energia aposta per buscar espais pels centres de transformació i per un canvi en la reglamentació que motivi a les empreses distribuïdores a canviar la xarxa de baixa tensió.

Per veure l'entrevista

Compartir