Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Emmarcada en la trobada anual dels Enginyers Voluntaris, el passat 29 de novembre es va celebrar a la Fundació Integramenet, a Santa Coloma de Gramenet, una jornada sobre el projecte de Transformació Digital al sector social. Va ser un espai per compartir les experiències viscudes tant des del punt de vista dels voluntaris, com des de la visió de les entitats que hi participen.

Eduard Martín, degà del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, va destacar que “més enllà de les tecnologies hi ha persones. La transformació digital ha de servir per posar a la persona en el centre”. I és que, com va assenyalar Adrià Cuenca, coordinador m4Social Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, “el 62% de les entitats socials tenen un grau de maduresa digital intermedi”. 

Neus Calleja, gerent de Fundació Integramenet, va explicar l’espai connecta’t, una prova pilot de lluita contra la bretxa digital. “Aquesta iniciativa va ajudar a la millora de l’ocupabilitat, connectivitat i competències digitals de moltes persones, del que el 80% eren dones”, va afegir. 

L’enginyer voluntari Jordi Ruppmann, expert en Direcció de Transformació Digital i president del Grup de Treball de Transformació Digital dels Enginyers Industrials de Catalunya, va explicar la diferència entre els conceptes: digitar, digitalitzar i la transformació digital. “El procés de Transformació Digital és una marató però és un procés que s’ha de fer sí o sí”, va afirmar contundent.  

Estanislau Sunyer, coordinador del Projecte Transformació Digital i enginyer voluntari, va donar les dades: “més de 27 enginyeres i enginyers s’han interessat en el projecte, 19 han participat i cal destacar que el 80% dels voluntaris són professionals en actiu”.

La taula rodona va comptar amb Mercè Sanz, experta en Supply Chain Management i TD i enginyera voluntària, Rosaura Serentill, directora de Banc de Recursos, David Argilés, consultor de Logística i Cadena de subministrament i enginyer voluntari, i Miguel Guilarte, exresponsable de comunicació de Fundació Integramenet.

 

Enginyers Voluntaris el conformen membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, d’Enginyers Industrials de Catalunya, d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir