Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

El Motorsport i el canvi climàtic són dos conceptes irreconciliables? El Grup de Treball de Motorsport i la Comissió de Mobilitat volen ser pioners en debatre i treballar sobre aquests dos aspectes ja que -com va explicar Francesc Garriga, president del GT de Motorsport-, “estem convençuts de què el sector ha de passar per un creixement intel·ligent, sostenible i integrador”.

Durant la jornada en línia celebrada el passat 14 d’abril de 2021, Sílvia Nadal, enginyera ambiental a Arcadis, va explicar els riscos del canvi climàtic que poden afectar a la producció i a les instal·lacions. En concret, Nadal va parlar de “les pluges torrencials, la calor, la sequera, l’elevació del nivell del mar i les tempestes elèctriques”.

L’enginyera ambiental va assenyalar que la Fórmula 1 ja disposa d’una estratègia contra el canvi climàtic i que cal destacar que, “en el càlcul de la petjada de carboni (256.551 tones de COE), només el 0,7% és de les emissions del combustibles de les unitats dels 10 equips dels 21 Grands Prix i només el 7,3% dels esdeveniments en sí”. Segons aquestes mateixes dades, les parts més contaminants, en el sector de la Fórmula 1, són la logística (45%), els viatges i trasllats dels equips (27,7%) i les instal·lacions i fàbriques (19,3%). “Les carreres en sí són les menys contaminants, per tant, Motorsport i canvi climàtic no són dos conceptes tan irreconciliables com podria semblar d’entrada”, va concloure Nadal.

Jaume Josa, Doctor en Ciències Químiques, Environmental Innovation and Key Account a Fira Barcelona i Chemistry & Life Sciences a Leitat Tech Center, va defensar que “la solució al canvi climàtic és deixar d’emetre CO i de consumir combustibles fòssils. No hi ha una altra. Sóc un gran defensor del vehicle elèctric però potser per a la competició una bona opció podria ser l’hidrogen”.

En properes sessions, s’analitzarà l'evolució del MotorSport i el futur de les disciplines de Fórmula E, Moto E i Extreme E que poden ser opcions cap a un futur del sector més sostenible i integrador.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir