Els nostres experts de la Comissió d'Energia han participat, aquests darrers dies, en diferents mitjans de comunicació parlant de la pujada del preu del gas i de la nova taxonomia verda de la Unió Europea.

Brusel·les ha arribat a la conclusió que el gas natural i la nuclear s'han d'incloure en el catàleg d'energies verdes. En aquest sentit, Josep Maria Montagut, president de la Comissió d'Energia, va declarar als informatius de TV3 que "en la transició energètica, no es pot fer un zero a la nuclear i al gas nuclear perquè cal que hi hagi energies de suport a les renovables". 

En aquesta mateixa línia, el president del Grup de Treball d'Energies Primàries, Juan Puertas, va destacar que "l'energia nuclear no està morta" en una entrevista pel Diari de Tarragona. Puertas també va afirmar que "la transició cap a les zero emissions sense nuclears i gas és pràcticament un suïcidi". 

Pel que fa a la pujada del preu del gas, Laura Garcia, portaveu de la Comissió d'Energia, va participar com a experta a la taula d'actualitat del programa "Tot es mou" de TV3. Garcia va destacar que "la situació internacional condiciona el preu a què es cotitza el gas i la demanda també ha pujat" i que "ara mateix el preu més competitiu l'ofereixen les empreses amb la tarifa TUR".

 

Compartir