Com es pot conservar el llegat de l’actual revolució industrial, l’anomenada 4.0? Quins elements se n’han de conservar? Com s’explicarà en un futur?

Totes aquestes preguntes estan sobre la taula de l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial (AMCTAIC), una entitat des de la seva fundació, el 1979, treballa per a defensar la conservació del patrimoni industrial de Catalunya. Després de més de 40 anys defensant i conservant el llegat industrial que han deixat les diferents revolucions industrials al país, l’AMCTAIC té el repte d’identificcar què s’ha de conservar de la revolució actual i com s’ha de fer.

Per fer-ho possible, l’Associació compta amb el suport de 300 socis que ja treballen per seguir impulsant la col·laboració amb el Museu, la principal palanca per aquesta funció. Però conscients que el repte actual és majúscul, l’AMCTAIC vol enfortir la seva musculatura i fa una crida a enginyers i enginyeres, sobretot els que tenen una trajectòria professional vinculada al llegat i al patrimoni industrial, per complir els seus ambiciosos objectius. Per aquest motiu, ha engegat una campanya de captació de nous socis als qui convida a implicar-se en els grups de treball o la governança de l’entitat.

L’AMCTAIC és una associació nascuda del compromís de l’Associació i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya per preservar i difondre el llegat i patrimoni industrial del país. Des de l’entitat, es va impulsar i promoure la creació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, inaugurat el 1984.

Fes-te soci/sòcia
Compartir