Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

"Posem la tecnologia al servei de les persones per contribuir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ho fem treballant per cuidar del planeta millorar la vida de les persones i assegurar la prosperitat dels negocis i de la societat” va explicar Xavier Moreno, enginyer industrial i director de màrqueting a RICOH, durant una nova sessió del cicle “Les empreses i la Transició Energètica” que es va celebrar el passat dimarts 17 de febrer de 2021, organitzat per les Comissions d'Energia, Canvi Climàtic i Economia Circular i Mobilitat.

La companyia japonesa ha estat, recentment, incorporada al índex de sostenibilitat Dow Jones Sustainability World Index, un dels més prestigiosos del mon que avalua la sostenibilitat corporativa d’una empresa a partir del seu acompliment econòmic, ambiental i social. “L’acceleració de la cultura digital a les empreses serà una palanca de seguretat, benestar i conciliació. El lloc de treball deixa de ser un lloc on anar per ser un lloc on estar” va destacar el director de màrqueting de RICOH i enginyer industrial, Xavier Moreno.

La companyia creu fermament que la transformació del workplace pot conduir a una reducció del 23% del consum energètic, del 35% de les emissions de CO₂ per treballador, d’un 53% dels viatges de negocis i d’un 19% de combustible. I que, d’altra banda, pot suposar una millora del 20% en la conciliació, d’un 76% de la productivitat i la reducció d’un 20% d’hores perdudes a causa de la sinistralitat laboral. I és que a RICOH tenen el convenciment de què l’automatització de les tasques anirà guanyant terreny, dotant als treballadors d’un major equilibri entre la vida laboral i la personal, i de què les empreses cada cop han de ser més responsables.

"Cal fer bé les coses, fins i tot quan no et miren. Les empreses hem d'anar més enllà de les regulacions perquè som responsables del futur i de la sostenibilitat d'aquesta societat" va puntualitzar Xavier Moreno.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Amplia a Fulls d'Enginyeria

Compartir