Celebrem 160 anys de compromís i responsabilitat amb l’enginyeria i la societat, amb un seguit d’activitats programades al llarg dels mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2023. L’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, fundada el 8 de juny de 1863, aglutina actualment més de 10.000 enginyers i enginyeres que aporten valor a la indústria, a l’empresa i a la societat, des del rigor, l’eficiència, la innovació, fent equip amb altres disciplines. 

Volem celebrar aquest aniversari per posar en valor i transmetre a la societat com s’ha transformat el món de la mà de l’enginyeria, a través dels seus professionals i empreses”, destaca la presidenta de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Maria Salamero. El degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Narcís Armengol, assenyala que amb el programa d’activitats previstes es “vol donar a conèixer a les generacions futures el compromís de la professió en el progrés i benestar de la societat, liderant la tecnologia del futur”.

L’enginyeria és l’aplicació pràctica de la ciència i la tecnologia i ha tingut, en determinats moments de la història, un paper primordial en diferents onades d’innovació i transformació per fer progressar la humanitat. I ho continua fent per millorar la vida de les persones amb solucions tecnològiques, compatibles amb el desenvolupament del planeta, que volen donar resposta als 6 grans reptes del món avui: l’energia, l’emergència climàtica, la transformació digital, la salut de les persones, la indústria innovadora i la construcció d’una societat justa. Perquè el propòsit de l’enginyeria no és altre que el de liderar l’evolució tecnològica pel progrés del món i les persones.

 

Calendari d’activitats pel 160 aniversari

  • 30 de setembre de 2023: Hackató Engihack (Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa). Més de 100 alumnes de les escoles d’enginyeria de l’àmbit industrial catalanes hauran de trobar les solucions més innovadores i efectives a cadascun dels 6 grans reptes plantejats.
  • 9 de novembre de 2023: Presentació del conte il·lustrat infantil “La màgia de l’enginyeria”. La idea, que compta amb el suport del Departament d’Educació i de la Diputació de Barcelona, i el patrocini de B:SM, és explicar als més menuts i amb un llenguatge planer què fan els enginyers i enginyeres industrials. A part del format en paper, el conte també tindrà un enllaç web amb contingut per treballar a les aules.
  • Octubre: Coincidint amb l’Any Europeu de les Competències, se celebraran 5 debats a les seus territorials del Enginyers, en format de taules rodones, en què els móns acadèmic, professional i empresarial, reflexionaran sobre les competències de l’enginyeria.
  • 20 de novembre de 2023: Presentació del document “L’enginyeria, motor de progrés. Respostes als reptes de país”, en un acte amb professionals de l’enginyeria,  empreses del sector i els representants polítics del país. S’abordaran les diferents exigències actuals de la societat i les solucions que l’enginyeria i la tecnologia poden oferir.
  • Desembre: Il·luminació a l’edifici de l seu central dels Enginyers a la Via Laietana de Barcelona amb projeccions sobre el compromís de l’enginyeria i els valors de totes les entitats relacionades i que hi tenen la seu central (Caixa d’Enginyers, la Mútua dels Enginyers i Col·legi i Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya).

Comencem!

Compartir