Un dels grans objectius de la Diada 2022 va ser premiar, reconèixer i donar visibilitat als i les millors professionals i projectes de l'enginyeria del 2021 per al progrés del món i de les persones. Destaquem el "Premi Carrera Acadèmica" que es va lliurar a la catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya, Alícia Casals, pel seu lideratge en la recerca en robòtica aplicada a l'assistència, la rehabilitació i la cirurgia. Casals va declarar que "és una gran satisfacció que reconeguin que la teva feina és útil i està ben feta". 

El "Premi Trajectòria Professional" va ser per l'empresari osonenc Oriol Guixà Arderiu, president i conseller delegat de La Farga, qui va explicar que "el futur del coure té molt a veure amb la sostenibilitat i el reciclatge perquè és un dels pocs metalls que es deixa netejar infinitament". Enguany, el "Premi Millor Pràctica Empresarial" va recaure a la consultora Between Technology pel seu programa d'empoderament de les dones a l'empresa. Clara Antúnez, directora de persones de la consultora, va assenyalar que "estan molt contents perquè a dia d'avui estem per damunt de la mitjana en carreres STEM". 

El Jurat de la Diada va concedir el "Premi Serrat i Bonastre" al periodista Josep Cuní, director del programa matinal "Aquí amb Josep Cuní" que s'emet per les emissores de SER Catalunya. Cuní va agraïr que es reconegués "tot allò que em va semblar imprescindible divulgar perquè arribés al gran públic". 

Blanca Tejedor, del Grup de Recerca i Innovació de la Universitat Politècnica de Catalunya, va rebre el "Premi Creativitat" pel seu “Mètode per a la diagnosi d’edificis basat en termografia quantitativa interna”. Tejedor va destacar la tasca dels formadors en l'impuls de la recerca, "som investigadors però no seriem res sense tots els que ens han ensenyat i aprenem d'ells". Santiago Maestro Balaguer de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida pel projecte “Concentradors solars intel·ligents integrats arquitectònicament per a edificis de consum zero” i "Premi a la millor Tesi Doctoral" va agraïr ajudes d'aquest tipus "com a impuls pel desenvolupament de les tesis". 

Compartir