Nou start-ups han presentat aquest dijous els seus projectes en oncologia, nefrologia, cures intensives, malalties infeccioses, anestesiologia, neurologia, radiologia i cardiologia. Al públic, un centenar de col·legiats economistes, metges i enginyers amb interès per invertir en projectes de salut on la tecnologia hi té un paper important. Ha estat en el marc del 1r Fòrum d’Inversió en Salut, una iniciativa del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi de Metges de Barcelona i el Col·legi d’Economistes de Catalunya que busca donar impuls a l’ecosistema sanitari i tecnològic català ajudant a empreses emergents a trobar el finançament necessari per continuar desenvolupant la seva feina.

“El Fòrum d’Inversió en Salut Tricol·legial uneix tecnologia, ciència i model de negoci per aconseguir que tirin endavant empreses que treballen per al progrés del món i les persones”, ha manifestat el degà Narcís Armengol en la intervenció que obria l’esdeveniment. Armengol ha especificat que la iniciativa vol poder superar “la barrera” que troben molts emprenedors a l’hora d’aconseguir inversions i convertir els col·legis en “tractors de capital” i “consultors i assessors” dels nous empresaris.

Per la seva banda, el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, ha destacat que perquè un projecte de salut tiri endavant call una proposta de valor “ben definida” sorgida de la necessitat de trobar una solució “innovadora i diferenciada” a un problema detectat, però també una validació científica i regulatòria. Per això, ha destacat la importància d’unir l’expertesa de professionals de tres àmbits diferents com són l’enginyeria, l’economia i la medicina.

En un acte celebrat a la seu del COMB, Jaume Padrós ha destacat “la motxilla” d’economistes, enginyers i metges alhora de tirar endavant iniciatives similars. Ha recalcat que el 1r Fòrum Tricol·legial és un acte “sense precedents” a Europa ja que és la primera vegada que tres institucions de la societat civil d’espais i disciplines diferents es troben per avaluar i atraure inversió per a projectes de salut estratègics.

Compartir