L'enginyer industrial Santiago Montero i l'enginyer de camins Carles Viader van rebre, el passat 13 de gener de 2022 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el primer Premi Miquel Biada i Bunyol per l'obra "Idees per a la transició ferroviària a Catalunya". En paraules del director general, Pere Homs, és "un guardó que reconeix la feina feta amb perseverança, rigor i detall, que posa idees innovadores sobre la taula". 

Entre les diferents propostes, els autors van destacar que "cal estandaritzar la subxarxa de mercaderies primer i després la convencional i AV", negociar amb França i la Unió Europea la quadruplicació de la línia fins a Montpeller, "adoptar el mètode Batlle per canviar l'ample i relegar el tercer fil com a cas singular", enfocar el "problema territorial-urbanístic català mirant a la transició ferroviària" i utilitzar el Next Generation "per canviar l'ample de via en el Corredor Mediterrani". 

L'acte va ser presidit per Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia (filial de l'IEC), el president del Jurat, Joaquim Perramon, i l'economista Andreu Mas-Colell. 

Compartir