"Motors de progrés", aquest és el títol de l'article de La Vanguardia sobre el 160 aniversari de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya. "És un bon moment per prendre la paraula, donar-nos a conèixer a la societat i posar en relleu la nostra tasca", explica la presidenta Maria Salamero. Els enginyers i enginyeres aporten solucions fàcils a problemes complicats, cerquen l'eficàcia mitjançant la innovació, assenyalen. Entre molts altres exemples, Maria Salamero en menciona uns quants: "en la resposta a l'emergència climàtica, concretament a la sequera, amb la regeneració d'aigües, o en la salut, durant la pandèmia, quan a Catalunya vam participar en la construcció de cinc hospitals polivalents en tan sols 20 setmanes". 

La Vanguardia explica que la celebració del 160è aniversari es desplega en tres eixos: el creixement del col·lectiu (fomentant noves vocacions i captant el talent), la generació d'impacte en la societat (com s'ha fet al llarg de la història, responent als reptes que es plantegen) i, finalment, les aliances (d'acord amb una visió holística, sistèmica, i una presència al territori). Per incidir en aquests propòsits, en els propers tres mesos, s'han programat diferents activitats, per a totes les edats, i que volen donar visibilitat a tot el col·lectiu professional.

"Tenim el coneixement i la tecnologia... cal passar a l'acció. Som gent de solucions i hem de fer possible que tot això passi", reivindica la presidenta.

Compartir