Els Enginyers Industrials de Catalunya ens adherim al manifest unitari per a una vida lliure de violències masclistes. Avui 25 de novembre de 2021, commemorem el Dia internacional per l'eliminació de la violència vers les dones i voldriem que totes les accions i actes que es generin al voltant d'aquesta data s'estenguin a tots els dies de l'any. "Ni hòsties ni violències" és la campanya del Departament d'Igualtat i Feminismes per conscienciar contra les actituds quotidianes que també comporten violència contra les dones, com són els comentaris sexistes, els prejudicis o les humiliacions. 

Les dades són colpidores. Fins a l'octubre de 2021, s'han comptabilitzat 12 dones mortes per raó de gènere i més d'11.000 denúncies per violència masclista, també cal afegir 804 denúncies per violació i 1.451 per abusos sexuals. 

Tot i avançar en la identificació i visibilització de totes les violències masclistes queda un llarg camí en la conscienciació social de les mateixes, perquè dins el ventall de reaccions la negació i l’actitud defensiva continua sent la més habitual per part dels homes. Davant de totes aquestes violències masclistes tenim un gran repte: actuar de forma estructural, preventiva i comptar amb tota la població i tots els territoris. Que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes, en qualsevol dels espais i àmbits ha de ser l’eix de qualsevol societat democràtica i de les institucions que la componen.

 

Compartir