Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

El president de la Comissió d’Energia, Lluís Pinós, va començar la jornada sobre “els electrolitzadors com a eina de desenvolupament de l’hidrogen renovable” amb un missatge clau: “les energies renovables són necessàries però no suficients”. Per aquesta raó, el 6 de juny de 2023 es va organitzar una sessió amb l’objectiu de donar a conèixer l'electròlisi, la manera més utilitzada de produir hidrogen.

La jornada va ser a càrrec de Ramon Sitges i David Heredero d’Accelera by Cummins, empresa que lidera la construcció d’una planta de producció d’electrolitzadors a Guadalajara. L’hidrogen és un vector energètic però també una matèria primera en els processos industrials. Pinós va destacar que “l’hidrogen només podrà substituir els combustibles fòssils si aconsegueix una emissió de CO2 neutre i el seu cost és competitiu”

El full de ruta de la Unió Europea considera que el desenvolupament de l'hidrogen ha d'evitar la dependència tecnològica d'altres economies i, en aquest sentit, apunta que seria desitjable que aquesta tecnologia es produís a Europa. En aquesta línia, Ramon Sitges va explicar les diferents tipologies d’electrolitzadors existents, les seves característiques i potencials. Va parlar “d’una banda, dels containeritzats, ubicats en un contenidor i amb tots els components incorporats per fabricar hidrogen, i, d’altra banda, dels modulars grans i extragrans, pensats per a projectes amplis de transició energètica”. 

L’exposició de David Heredero es va centrar en la nova planta de producció d’electrolitzadors ubicada a Guadalajara, punt logístic estratègic, i que està previst que comenci a operar el gener de 2024. “Soc molt optimista pel que fa al futur de la producció d’hidrogen, cal tenir present que tenim grans reptes al davant per escalar i implementar les noves tecnologies en el sector”, va destacar Heredero. 
 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir