El conte ‘La màgia de l’enginyeria’, editat per Enginyers Industrials de Catalunya en motiu del 160è aniversari de l’Associació, ja ha començat a arribar a les escoles de Catalunya. Al llarg del mes de gener, el Departament d’Educació, que ha donat suport el projecte, ha completat l’enviament per a tots els centres escolars. L’objectiu: que tots els nens i nenes de Catalunya tinguin accés a un conte que vol descobrir-los la professió de l’enginyeria, ensenyar-los què hi ha darrere de bona part del progrés i el benestar social actual i, sobretot, motivar-los cap als coneixements tècnics i les vocacions STEAM.

Així mateix, des d’Enginyers Industrials de Catalunya ja s’estan organitzant les visites a aquestes escoles per part d’enginyers i enginyeres que, a més d’explicar el conte, expliquen als més petits el dia a dia de la seva feina. La primera escola que ha gaudit d’aquesta activitat ha estat l’escola Amistat de Figueres on quatre enginyeres de la Demarcació de Girona han fet diverses sessions per acostar als alumnes del centre. L'equip directiu es va posar en contacte amb Enginyers Industrials de Catalunya arran de la presentació del conte a la jornada de docents STEAMCat, del Departament d'Educació i els va semblar que podia ser "l'impuls" per treballar al centre aquest curs.

En aquest cas han estat les professionals voluntàries han estat Clara Sansalvadó Carbonés, enginyera industrial i màster en Robòtica, responsable d’Innovació a Masias Maquinaria, Nativitat Isart Valle, enginyera industrial, responsable de documentació tècnica a Astech Food Machinery S.L, Carla Feliu i Vila, doble grau en Tecnologies Industrials i Administració d'Empreses, gestora de Projectes d'Innovació a Agrienergia i l’enginyera industrial Núria Bartrolich Ortega, regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge i Mobilitat a l’Ajuntament de Figueres, han explicat als nens i nenes de 1r, 2n i 3r de Primària, en què consisteix la seva feina i quina és la seva experiència diària.

Aquesta activitat ha estat recollida per diversos mitjans de comunicació com ara el Diari de Girona, Empordà.info, Hora Nova. Aquesta mateixa setmana, dues d’aquestes enginyeres, Clara Sansalvadó i Nativitat Isart han estat les protagonistes d’una entrevista a Girona Televisió. ElCapítol - TVGirona, on a més de la seva feina han pogut recordar tots els perquès i objectius que hi ha darrere ‘La màgia de l’enginyeria’.

Compartir