Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

A Alemanya necessites l’alemany per integrar-te, amb l’anglès quedes molt aïllat”, va ser un dels consells que va compartir Anna Gallet, Project Manager - simulació de vehicles per al desenvolupament de sistemes multidisciplinaris a Bosch GmbH a Stuttgart (Alemanya) en la segona sessió del segon cicle internacional d'experiències de l'enginyeria catalana a l'estranger. 

La sessió que es va celebrar de manera virtual el 13 d’abril de 2023, va comptar també amb les paraules de benvinguda d’Andrea Aguilella, enginyera a Clyde Space a Glasgow (Escòcia). Aguilella va destacar que “aquest tipus de xerrades són molt importants per compartir experiències des de l’estranger i conèixer enginyeres i enginyers referents”. 

En una conversa amb Martí Pascual, cap de Projectes a BMW a Munic i president de la Comissió Internacional, Gallet va explicar que va arribar a Stuttgart (i a Bosch) com a estudiant per dur a terme el projecte de final de carrera. “Després em van oferir fer el doctorat sobre piles de combustió d’hidrogen i va ser una bona opció perquè em va permetre entrar en el món laboral d’una manera més esglaonada”, va afegir Gallet.

Alemanya és una bona elecció per a les enginyeres i enginyers. La feina que jo faig aquí a Catalunya no existeix o n’hi ha molt poqueta. En recerca i desenvolupament ets molt valorat perquè et necessiten i els projectes són molt interessants, aprens contínuament i aportes a la societat”, va assenyalar Anna Gallet. Pel que fa a aspectes més del dia a dia, Gallet va explicar que “la societat alemanya separa molt la vida professional de la personal i pel que fa a la conciliació hi ha moltes facilitats. Jo he sigut mare fa dos anys i estic teletreballant per objectius i amb un horari flexible”. 

Responen a la pregunta de si tornaria a marxar a l’estranger, Gallet va contestar que sí perquè “aporta moltíssim a nivell no només professional sinó també personal; agafes perspectives i aprens que no hi ha una única manera de fer les coses, et converteixes en una persona més tolerant i pots agafar el millor de les dues cultures”. També va voler destacar la importància de xerrades com les que organitza la Comissió Internacional perquè “abans de viatjar, és fonamental parlar amb gent que hagi estat al país on vols anar perquè t’expliqui com trobar feina i què es valora (notes, projectes extra, etc.) i evitar, d’aquesta manera, moltes possibles frustracions”. 

Segons Gallet, el punt més fort de l’enginyeria catalana és “el nostre perfil generalista (perquè els alemanys són més especialitzats i avui dia la flexibilitat és molt important), així com la capacitat de treball”. Durant la sessió, es va destacar la connexió a Alemanya entre empresa i universitat, amb iniciatives com les de finançar part dels estudis dels universitaris i universitàries que compaginen la carrera amb el treball a l’empresa. 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir