Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Els funiculars, telecadires i altres instal·lacions de transport per cable existeixen des de fa segles i avui en dia són peces clau en la mobilitat de les persones arreu del territori. Addicionalment als seus objectius de transport, la gran majoria d'aquestes instal·lacions tenen una finalitat lúdica i són atraccions turístiques per si mateixes, a causa de les seves característiques singulars. 

Una part majoritària de les instal·lacions de transport per cable de tot l'Estat Espanyol estan a Catalunya. I, concretament, la ciutat de Barcelona va ser pionera i líder en la implantació d'aquest tipus de sistemes de transport.

En una jornada, organitzada per la Comissió d'Acció Professional el passat 6 d'octubre de 2022, es va explicar com es dissenyen aquestes instal·lacions de la mà del fabricant líder al món LEITNER amb la seva filial amb seu a Barcelona Teleféricos y Nieve. També es va parlar sobre el seu funcionament i manteniment amb dos dels operadors més importants del país, l'estació d'esquí La Masella i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Finalment, es va analitzar el marc normatiu propi del que disposa Catalunya amb la Generalitat de Catalunya.

Van participar a la sessió Míriam Moyés, cap del Servei de Transport Ferroviari i per Cable, subdirecció general de Transport Públic i Mobilitat, Eduard Bretcha, director de Teleféricos y Nieve, filial de Leitner Ropeways, Tomás Cazorla, cap d'Àrea de Material remolcat, auxiliar i de transport per cable de FGC, Sergi Tarrés, director de l'estació d'esquí Masella, Marta Guasch, presidenta Comissió Acció Professional i Òscar Elgarrista, responsable del GT Enginyeria de l'Oci

Aprofitant la jornada tècnica, per la tarda es va fer una visita presencial a les instal·lacions del funicular i telefèric de Montjuic de la mà de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Teleféricos y Nieve (Leitner). 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir