Aquesta setmana l'energia ha tornat a ser notícia i els nostres experts han donat el seu parer. Josep Maria Montagut, president de la Comissió d'Energia, ha publicat un article d'opinió publicat a La Vanguardia demanant una regulació responsable i Laura Garcia, membre de l'executiva de la Comissió, ha parlat d'energia fotovoltaica al "En línia" de TVE.

Josep Maria Montagut defensa que buscar la solució a la crisi econòmica derivada de la pandèmia amb noves regulacions és un error. Segons Montagut, "ja existeixen nombrosos intruments legals per facilitar la implantació de noves activitats o ampliar les existents".

El president de la Comissió d'Energia advoca per un canvi de mentalitat i defensa una regulació responsable. "Cal potenciar la intervenció d'entitats tecniques i professionals mediadores que siguin reconegudes per les administracions com a ens amb suficients garanties per otorgar i mediar en les actuacions de més impacte en l'entorn", afegeix Montagut.

"El boom de la fotovoltaica anirà a més. Amb la descarbonització, les renovables passaran al centre del sistema de generació" va pronosticar Laura Garcia, membre de l'executiva de la Comissió d'Energia, al programa "En línia" de TVE. Segons l'experta de la Comissió, l'èxit actual de la fotovoltaica es deu al canvi normatiu, que no només la despenalitza sino que també en facilita l'autoconsum, i a la introducció de noves figures com la de l'autoconsum compartit.

Laura Garcia va explicar que "els perfils interessats, actualment, en la fotovoltaica són molt diversos: des de famílies a empreses (o naus industrials) i fons d'inversió".

 

Compartir