Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

“Quan la passió i la professió van juntes, som insuperables” va afirmar la presidenta de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur, Mireia Furriol, durant la cloenda de la primera sessió d’una sèrie de jornades que volen donar visibilitat al paper de la dona dins el món del Motorsport i normalitzar el seu accés al àmbit STEM. En aquesta primera jornada que es va celebrar en línia el passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones, organitzada pel Grup de Treball de Motorsport de la Comissió de Mobilitat amb la Comissió d’Equitat, van participar les enginyeres Patricia Pacheco, Elisabeth de Sola i la pilot Belén Garcia, moderades per l’enginyera Núria Ramoneda.

Des de petita, anava amb els meus pares al Circuit de Jerez i somniava en poder estar a la pista. El 2018, vaig fer el meu somni realitat”, va explicar l’enginyera telemètrica a l’equip SIC58 Squadra Corse del Mundial de Moto3, Patricia Pacheco. La pilot de cotxes al Campionat Wseries,  Belén Garcia, porta el motor a la sang ja que li ve per tradició familiar, com va assenyalar “a les carreres sempre hi he estat, però volia competir i buscant al final ho vaig aconseguir”.

El sector del Motorsport exigeix una gran dedicació i fer moltes hores. “Cal lluitar pel que t’agrada, encara que s’hagi de treballar molt dur. A Catalunya hi ha bons programes de formació” va assenyalar Elisabeth de Sola, Senior Systems Design Engineer a Alfa Romeo F1 Team. L’enginyera va explicar que el projecte personal que més l’enriqueix és el disseny del volant perquè permet interactuar amb tots els membres de l’equip.

La relació entre enginyer/a i pilot és molt estreta perquè és qui millor entén què passa a pista” va dir la pilot Belén Garcia. Patricia Pacheco va explicar que quan el pilot guanya, triomfa tot l’equip. “Per treballar en el món del Motorsport calen ganes, il·lusió, confiança i formació. Quanta més experiència i coneixement sumis, més podràs oferir”, va afegir Pacheco.

A Catalunya i Espanya s’ha perdut l’afició al Motorsport. No manca talent ni pilots, el que manca són oportunitats”, va afirmar Belén Garcia.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Amplia a Fulls d'Enginyeria

Compartir