Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

El Grup de Treball de Mobilitat Elèctrica dels Enginyers Industrials de Catalunya va organitzar, el passat 13 de juny de 2022, una nova sessió del Monogràfic de Mobilitat Elèctrica. En aquesta ocasió, la jornada va abordar la digitalització de la mobilitat elèctrica i va comptar amb la col·laboració de Seat Code. 

Avui parlarem de dos grans reptes pel sector de l’automoció, d’una banda, la connectivitat (per aconseguir 0 temps perdut en el trajecte) i, d’altra banda, l’automatització (per minimitzar la sinistralitat o amb l’objectiu de 0 víctimes)”, va explicar Jose Manuel Barrios, vicepresident de la Comissió de Mobilitat. 

Ramon Gumara, Product Technical Director a Circontrol, va destacar els canvis profunds en l’ecosistema de les comunicacions en els darrers 10 anys. “La connectivitat entre el sistema de recàrrega i el vehicle busca la major confortabilitat de l’usuari. Avui dia, les comunicacions no només ens permeten monitoritzar la recàrrega del nostre cotxe sinó també validar les transaccions de recàrrega, inclús entre diferents proveïdors de serveis (clearing house)”, va indicar Gumara.

El disseny dels serveis cada cop té més en compte l’experiència de l’usuari. “Per aquesta raó, les comunicacions han de ser intuïtives i fàcils, inclusives i ètiques, i que s'adaptin als diferents models de cotxe i als diferents països”, va assenyalar Stefano Persi, CEO de Mosaic Factor.

El repte no és passar del cotxe de combustió a l’elèctric, és construir una nova mobilitat global”, va destacar Eduard Martin, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent del Mobile World Capital. En aquesta línia, Martin va explicar que el nou sistema global de mobilitat ha de “respondre a una nova concepció del transport públic més eficient i atractiva”, fugir de la cultura de la propietat en favor “d’un món de serveis compartits” i d’acord a una “redistribució equitativa de l’energia” i a l’”habitabilitat de les ciutats”.

Oliver Grimm, Chief Commercial Officer a Seat Code, va compartir les possibilitats i experiències de la plataforma de mobilitat intel·ligent i multimodal “Giravolta”. “La nostra plataforma permet operar i gestionar flotes de vehicles d’una manera 100% digital, oferint una mobilitat connectada i elèctrica a les organitzacions i ciutats”, va dir Grimm. 

El president del Grup de Treball de Mobilitat Elèctrica i soci-director d’EVECTRA, Francisco Vallecillos, va avançar que la propera sessió del Monogràfic de Mobilitat Elèctrica posarà sobre la taula el vehicle elèctric i el medi ambient.

Monogràfic de Mobilitat Elèctrica

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir