Enginyers Industrials de Catalunya vol esdevenir un hub de coneixement i de talent. En aquest sentit, la tasca de les diferents comissions (16 en total) és fonamental perquè generen debat, reflexió i anàlisi, i promouen la xarxa entre els seus membres i la resta de professionals i agents del sector. 

Al llarg del 2022, s’han renovat les presidències de les comissions de Canvi Climàtic i Economia Circular, d’Acció Social, de Construcció, Urbanisme i Infraestructures, d’Energia i d’Equitat, Tecnologia i Futur. 

A la Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular, Marc Oliva ha substituït a Concha Zorrilla, qui ha desenvolupat una gran feina en un context en què la sostenibilitat és essencial en la cadena de valor de moltes empreses. L’enginyer industrial Marc Oliva ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional en l’àmbit de les energies alternatives i l’eficiència energètica, especialment, en cogeneració i biogàs. També ha gestionat projectes ferroviaris i ha ocupat càrrecs de gestió a la indústria. Actualment, desenvolupa un projecte personal de consultoria i enginyeria focalitzat en projecte sostenibles.

Després de molts anys encapçalant la Comissió d’Acció Social, Estanislau Sunyer dona el relleu a l’enginyer industrial Jesús Arribas, amb més de 30 anys d’experiència en empreses industrials multinacionals líders, principalment del sector auxiliar d’automoció. Arribas ha exercit les funcions de director general, director de planta, director tècnic, cap de qualitat i enginyer de qualitat i, actualment, és professor associat d’EADA.

Andreu Iglesias és el nou president de la Comissió de Construcció, Urbanisme i Infraestructures dels Enginyers Industrials de Catalunya, substituint a Dani Puente i en un sector on l’enginyeria hi té un paper fonamental. Iglesias és enginyer industrial per la UPC i PDD per IESE. Ha treballat en àmbits relacionats en oficina tècnica i enginyeria, gestió i execució de tot tipus d’obres i operació i manteniment de diferents infraestructures a EstudiEnginyeria, Depurnord i Typsa. En els darrers anys ha estat vinculat a l’empresa Sorigue, sent actualment Delegat d’Enginyeria, Operació & Manteniment, on entre d’altres funcions ha promogut la implantació del BIM i LEAN a les diferents activitats de la Companyia ja sigui d’enginyeria o construcció. Des de fa 6 anys forma part de la junta del Clúster Català de l’Aigua (CWP).

Lluís Pinós relleva a Josep Maria Montagut com nou president de la Comissió d'Energia, un sector que actualment és notícia i que es troba en una important crisi a nivell mundial. Pinós ha estat, durant tota la seva vida professional, vinculat al sector elèctric i forma part de la Comissió d'Energia des del 2004. Enginyer industrial per l'ETSEIB, des del 2011 fins a la seva jubilació, va ser el Delegat Regional de Red Eléctrica a Catalunya. En aquest període, va ser el director (pel costat espanyol) del Projecte d'Interconnexió entre Espanya i França i de la línia d'AT entre Sentmenat i Sta. Llogaia. Anteriorment, va treballar a l'empresa ENHER.

I, finalment, Mariló Casas substitueix a Mireia Furriol al davant de la Comissió Equitat, Tecnologia i Futur. Enginyera Industrial per l’ETSEIB i amb programes de PDD i “Mujer y liderazgo”, impartits per l’IESE, i un Postgrau d’Economia Circular d’Enginyers Industrials de Catalunya. Casas ha treballat com a tècnica i com a gestora en vàries de les principals empreses d’enginyeria a nivell estatal com són PROSER, AUDING, INYPSA, GPO i AUDINGINTRAESA. Ha format part de la Comissió de Medi Ambient i de la Junta Directiva d’ASINCA, així com de la Junta de Govern del Col·legi, entre els anys 2018 i 2022. Actualment, Mariló Casas treballa a SENER en desenvolupament del negoci d’aigües.

 

Compartir