El passat 1 de juny de 2021 va entrar en vigor la nova factura de la llum a tots el territori espanyol i per a tothom. Els portaveus de la Comissió d’Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya, el seu president Josep Maria Montagut i la consultora energètica Laura Garcia, han intervingut com a experts en diferents programes i mitjans de comunicació explicant el perquè, els canvis i la millor manera de gestionar-ho.

Laura Garcia va resoldre dubtes dels oients sobre cóm optimitzar el consum energètic en “El món a RAC 1”. “El canvi en la factura de la llum afecta a tothom. Segurament el rebut es veurà incrementat 100 o 200 euros anuals”, va concretar l’experta de la Comissió d’Energia.

El món a Rac 1

Josep Maria Montagut va destacar a Informatius de Catalunya Ràdio que les noves tarifes pretenen que els aparells que gasten més es facin servir quan la llum és més barata. “Al consumidor domèstic se li diu que si ha de posar rentadores o utilitzar el forn elèctric, l’assecadora o la planxa, ho faci el cap de setmana, ho desplaci a les hores de baix cost”, va explicar Montagut.

Informatius Catalunya Ràdio

Ens haurem d’acostumar a gestionar l’hora de consum energètic”, va advertir Josep Maria Montagut a “La nit dels Ignorants” de Catalunya Ràdio. Per què “tots estem consumint a les mateixes hores” va remarcar Laura Garcia al programa “Cafè d’idees” de La 2 de Televisió Espanyola.

La nit dels ignorants

Cafè d'Idees 

"Aquest canvi tarifari vol fer agafar consciència del consum energètic i que cal modificar el nostre patró de funcionament. Si operem d'acord les senyals econòmiques que marquen els períodes punta, plans i els més econòmics hi haurà un estalvi en la nostra factura", va aclarir Laura Garcia al programa “En Línia” de La 2 de Televisió Espanyola, tot destacant que les modificacions són en els peatges i els càrrecs.

En Línia

El canvi es basa que tots els consumidors tindran automàticament tres franges de discriminació horària”, va assenyalar Laura Garcia al programa “Aquí amb Josep Cuní” de la cadena SER, on també va respondre vàries preguntes dels oients.  

Aquí amb Josep Cuní

Els canvis al rebut de la llum afecten a tots els consumidors domèstics amb una potència contractada de fins a 15kW, que els pujarà en funció de l’hora que gastin electricitat”, va aclarir Josep Maria Montagut al programa “En directe” de Ràdio 4.

Ràdio 4

"La reforma de la factura de la llum busca la promoció de l'autoconsum i del vehicle elèctric". Entrevista a Antoni Tahull

Tot es mou de TV3

"Factura de la llum, pagarem més?". Article d'opinió d'Oriol Xalabarder, vocal de la junta de la Delegació Vallès 

Diari de Sabadell

Compartir