El pròxim mes de juny Barcelona acollirà l’ISEA 2022 (27th International Symposium on Electronic Arts), un dels esdeveniments anuals més importants a nivell internacional que aproxima els grans reptes i problemàtiques actuals en relació a les ciències i les tecnologies, des de les arts i el pensament crític.

Després de més de 26 edicions a tot el món (París, Vancouver, Hong Kong, Manizales, Helsinki, San Diego, ...) i més de 10 anys de la seva darrera edició a Europa, el festival ISEA aterrarà a Barcelona del 10 al 16 de juny, amb la complicitat d’una extensa comunitat tant internacional com estatal implicada en el desenvolupament d’aquest àmbit interdisciplinari. El festival reunirà artistes, científics, tecnòlegs, teòrics, que presenten les seves investigacions, els darrers prototips, desenvolupaments tecnològics o peces artístiques vinculades a la ciència i la tecnologia.

El festival ISEA 2022 comptarà amb un programa específic, ISEA-ciutat, en el qual es duran a terme una cinquantena d’activitats (tallers, exposicions, taules rodones, mapping, espectacle de drons, artistes en residència, …), obertes a la ciutadania i promogudes amb la col·laboració d’entitats i institucions del sector de les Arts, el Disseny, la Ciència, la Tecnologia, el Pensament i la Societat (entitats culturals, centres de recerca, centres d’art, escoles de disseny, universitats, etc.). També comptarà amb una subseu principal a Reus i diverses subseus a altres llocs de Catalunya.

La New Art Foundation (NAF), ha format part del comitè organitzador junt amb la UOC que és qui ha posat els principals recursos. La principal missió de la  fundació és la part expositiva i de producció d’obra. Hem aconseguit sis beques de producció d’obra i estarem presents en els principals llocs expositius de Barcelona i Reus.

També s'ha decidit  canviar el nom de la col·lecció Beep pel nou nom de New Art Collection (NAC), per vincular una mica més la col·lecció amb la Fundació. 

Les principals activitats en les que estem plenament involucrats són les següents:

1.- Exposició de la nostra col·lecció NAC i ISEA, al Recinte Modernista de Sant Pau i on s’exhibiran unes 15 obres de la col·lecció i unes 6 obres de la convocatòria d’ISEA.

2.- ISEA exhibition a Santa Mónica, on aproximadament hi aniran unes 23 obres de la convocatòria d’ISEA i unes 3 obres de la nostra col·lecció NAC.

3.- Al CCCB és on es faran els actes principals del symposium (conferències, seminaris, etc.), però sembla que també hi tindrem alguna obra de la col·lecció.

4.- A la Capella del Raval i probablement al Macba també hi tindrem alguna obra.

5.- A Reus som en solitari els organitzadors de totes les activitats, però tenim el suport de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, a més de la Fundació Reddis i sobretot de la casa Navás i la UOC. A Reus, a més de diversos worshops, i seminaris, hi fem dos actes centrals: a) exposició a Cal Massó que s’exhibiran unes 20 obres de la col·lecció NAC que s’inaugura el 26 de Maig fins el 10 de Juliol i b) exhibició de unes poques obres i sobretot un  mapping a Casa Navás.

Aprofitem per fer-te partícip de les activitats més rellevants, per tal que puguis participar-hi si la teva agenda ho permet.

DATES CLAU ISEA2022

  • 25 de maig Roda de premsa - Sala Mirador del CCCB
  • 26 de maig Inauguració exposició .BEEP Collection – Cal Massó (Carrer de Pròsper de Bofarull, 7, Reus).
  • 26 de maig Mapping Casa Navàs. (Plaça del Mercadal, 5-7, Reus) 
  • 9 de juny Inauguració ISEA Exhibition - Santa Mònica. (La Rambla, 7, Barcelona)
  • 10 de juny Inauguració ISEA2022 (Mirador Mª Aurèlia Capmany, edifici Novíssim Plaça Sant Miquel 08002 Barcelona)
  • 14 de juny Acte social central ISEA2022 (inclourà un mapping de Citi Memoire Quebec) - Recinte Modernista de Sant Pau (Sant Antoni Maria Claret, 167, Barcelona)
  • 15 de juny Espectacle de drons, llums i música (Flock Drone Art). Acte públic
Més informació
Compartir