Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Els Enginyers Voluntaris celebren enguany els seus 10 anys d'existència. Durant aquesta dècada, prop de 200 enginyeres i enginyers voluntaris han col·laborat amb més de 70 entitats del Tercer Sector i en quasi 100 projectes. Hi participen membres del col·legis catalans d’Enginyers Agrònoms; d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; d’Enginyers Industrials; d’Enginyeria Informàtica i de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

Ho van celebrar el passat 30 de novembre de 2021 amb una trobada a la seu d’Enginyers Industrials de Catalunya, amb un diàleg sobre “Enginyeria, Societat i Voluntariat” entre Joan Majó, exministre i antic degà dels Enginyers Industrials de Catalunya, i Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants. 

Durant l’acte, es van presentar els diferents projectes i experiències de voluntariat dels Enginyers Voluntaris. El president de la Comissió d’Acció Social dels Enginyers Industrials de Catalunya, Estanislau Sunyer, va destacar que l’objectiu d’Enginyers Voluntaris és “facilitar professionals amb coneixements tècnics i de gestió a les entitats del Tercer Sector i, d’aquesta manera, millorar el món i les persones i retornar a la societat el que ens ha donat”. 

Majó va destacar que “estem en una societat insostenible, no només ecològicament sinó també socialment, on cal refer la sostenibilitat ecològica i també la social”. En aquest sentit, Majó va assenyalar que els professionals de l’Enginyeria tenen molt per fer ja que “la tecnologia converteix els coneixements en utilitat” però també va afegir que “és important no oblidar que l’avenç tecnològic ha d’anar en paral·lel amb la regulació i el progrés social”.

Per a Rosa Balaguer, l’actual repte és evitar la bretxa digital: “la tecnologia és útil i necessària” i ha defensat la gran tasca de les persones voluntàries: “és necessari acompanyar als infants i a les famílies per aconseguir que es faci un bon ús d’aquests recursos digitals”. 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir