Ferran Cuito i Canals (1898-1973) va ser un dels més notables representants de la generació republicana del catalanisme tècnic durant la primera meitat del segle XX. Per aquesta raó, l’Associació dels Enginyers Industrials de Catalunya va organitzar un homenatge, el passat 26 d’octubre 2021, per donar a conèixer alguns dels aspectes més rellevants de la trajectòria de l’insigne enginyer industrial i la publicació en el seu honor, dins la col·lecció "Enginyers Il·lustres".   

Cuito i Canals va treballar de torner a París per finançar els seus estudis d’enginyeria industrial i es va especialitzar en transports i planificació econòmica. Durant la guerra civil, l’enginyer industrial va viatjar com a comissionat de la Generalitat en missions de compra d’armes per diversos països europeus. I a la fi de la guerra, va participar de forma activa en la política catalana de l’exili i va desenvolupar una intensa acció en defensa i difusió de la cultura catalana. 

En l’acte d’homenatge van participar el president Jordi Renom, el professor Guillermo Lusa del Centre de Recerca per a la Història de la Tècnica de l’ETSEIB, el llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques i professor de Política Econòmica a la Universitat de Barcelona, Francesc Roca, i Pau Verrié, en representació de l'advocat i economista Amadeu Cuito. 

 

Compartir