Per accedir a les presentacions dels ponents i al vídeo de la sessió clica a la fitxa de la jornada

La segona sessió del cicle de jornades sobre l’impacte del Nou Decret d’Autoconsum en els municipis i els ajuntaments va comptar amb la participació i les experiències de la Diputació de Barcelona, de la distribuïdora Electra Caldense i de l’Ajuntament de Sant Boi. Al llarg de la jornada en línia, celebrada el passat 11 de maig de 2021 i organitzada pel Grup de Treball d’Energies Renovables de la Comissió d’Energia, els diferents ponents van coincidir en un pas clau per al foment de l’autoconsum: la creació de les comunitats energètiques. 

Sílvia Juncà de la Diputació de Barcelona va explicar quins tipus de suports ofereixen en la seva demarcació per a la realització d’instal·lacions fotovoltaiques en els equipaments municipals. “Des d’un suport tècnic a un d’econòmic, passant per la comunicació i divulgació i el recolzament a projectes innovadors com els d'Aprenem el solRenovables per tothom o la creació de comunitats energètiques locals, entre d’altres”, va enumerar Juncà. 

Els distribuïdors tenim un paper neutre. Som els responsables de regular l’accés a la xarxa de distribució d’energia elèctrica i de garantir el seu bon funcionament. D’altra banda, tenim el gran repte de gestionar les dades de mesura”, va aclarir Oriol Xalabarder d’Electra Caldense. Segons Xalabarder, la digitalització de la xarxa de distribució té com a objectiu “el control del voltatge a 230 volts”. 

Josep Escarrà de l’Ajuntament de Sant Boi va destacar que “gran part de la nostra feina és transformar els consums privats perquè el 96,3% correspon a serveis, indústria i domèstic, amb un cost de 58 milions euros/any”. Escarrà va explicar que des de l’Ajuntament de Sant Boi treballen per a la creació de les comunitats energètiques amb autoconsum compartit a través de xarxa i va presentar el projecte de xarxa de calor amb biomassa local al sector de La Parellada.

Per accedir a les presentacions dels ponents i al vídeo de la sessió clica a la fitxa de la jornada

Compartir