Per saber-ne més clica a la fitxa de la jornada

El tractament de les dades és clau en la Quarta Revolució Industrial i en la Internet de les coses, un àmbit que ha fet eclosió en volum i en dinàmiques que avancen molt ràpidament i que afecten molts nivells tant de forma individual com col·lectiva, com la privacitat, la seguretat, drets i sobirania.

El passat 20 de setembre, es va celebrar una jornada sobre “Sobirania de dades i International Data Spaces” organitzada per la comissió d'Indústria 4.0. d’Enginyers Industrials de Catalunya.

En aquesta jornada, presentada per Xavier Pi, president del GT d'IOT i Embedded Systems, van participar Sílvia Castellví, enginyera i membre d'IDSA, Oriol Torres, enginyer del sector automoció en l'àrea de la conducció autònoma i la IA a l'empresa Perpetuum Progress.

Durant la sessió es va explicar que són els International Data Spaces (IDSA) i l’objectiu que tenen a Europa i la resta del món de compartir un estándar de forma segura. Per Castellví “Els espais de dades han de ser interoperables, el software ha de permetre compartir les dades entre diferents companyies”. Per la seva banda, Torres va parlar des de l'experiència propia a l'empresa Perpetuum Progress on col·laborem en un projecte de creació d'un data space "per trobar solucions en casos d’ús de validació virtual que ens permeti intercanviar dades com mapes, escenaris, components de vehicles o sensors”.

Per saber-ne més clica a la fitxa de la jornada

Compartir