El president de la Comissió d’Energia, Jose Maria Montagut, explica per què s’ha disparat el preu de la llum -en plena onada de fred- a diferents mitjans de comunicació.

Al programa “El món” de Rac 1, Montagut diu que “la demanda és un dels factors de la pujada del preu de la llum perquè obliga que entrin generacions d’energia elèctrica més cares” però puntualitza que, d’altra banda, “estem pagant el poc desplegament de les energies renovables que són més econòmiques”.  

A “Planta baixa” de TV3, el president de la Comissió d’Energia exposa que la pujada es deu a una concatenació de motius que són “l’augment de la demanda, la posta en marxa de les centrals de cicle combinat -enlloc de l’energia eòlica- i la pujada, a nivell majorista, del preu del gas dels 27 euros el megavat (MW) a prop dels 40”. També explica que “el Govern podria -i realment s'ho està plantejant- assumir de la factura de la llum la part que cobreix el finançament de les energies renovables”.

Al programa "En Línia" de Televisió Espanyola, Montagut explica què es paga a les factures de la llum i senyala que "la demanda està arribant a màxims històrics amb 41,500 GW de potència punta".

D’altra banda, Montagut és optimista i pronostica a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que “el preu s’estabilitzarà ja que la tendència en els propers dies al mercat portuguès -que marca l’evolució a tota la península ibèrica- va a la baixa”.

Per ampliar la informació:

Entrevista a Rac 1

Entrevista a Planta Baixa (minut 1:28)

Entrevista a "En Línia" (minut 0:25)

Notícia ACN

Informació relacionada a Fulls d'Enginyeria

Compartir