Per a més informació clica a la fitxa de la jornada 

És un Pla possibilista i ambiciós que s’anirà retroalimentant a si mateix. Més fiabilitat, capacitat i multimodalitat que posin a Rodalies en el centre de la mobilitat metropolitana i regional” va explicar Manel Villalante, director general de Desenvolupament i Estratègia de RENFE, durant la presentació en línia del Pla de Rodalies (2020-2030), el passat dilluns 15 de març des de la seu de la Via Laietana de Barcelona i organitzat per la Comissió de Mobilitat.

L’objectiu és articular una oferta de mobilitat atractiva i de qualitat que capti un nombre significatiu d’usuaris cap al model de ferroviari” va assenyalar Pere Macias, coordinador de Rodalies de Catalunya. En concret, es vol millorar la fiabilitat del servei i la informació i atenció al client, augmentar la cobertura, capacitats i prestacions de la xarxa, que sigui més fàcil efectuar els desplaçaments multimodals, aconseguir la integració urbana de les línies ferroviàries, un increment potencial de l’oferta de rodalies i aconseguir coordinar amb les diferents administracions per a planificar de manera conjunta el sistema de transport públic col·lectiu.

Pere Macias va exposar que entre les actuacions immediates, previstes pel període 2020-2025, cal destacar la reposició d’actius (amb una inversió de 603,35 milions d’euros (M€), l’actuació en estacions (239,59 M€), la millora del programa d’atenció al client (31,13 M€), les actuacions per incrementar la capacitat de xarxa i d’integració urbana (2.243,73 M€), la millora i adquisició de material rodant (1.489,57 M€) i l’avaluació i planificació d’actuacions estructurants (15 M€).

El 30% de la inversió de RENFE (pel 2021) és a Catalunya, en concret, 262,06 M€” va assenyalar Manel Villalante. El director general de Desenvolupament i Estratègia de la companyia ferroviària va destacar, entre d’altres actuacions, l’adjudicació d’un contracte per a 211 trens de gran capacitat perquè “el Pla de Rodalies preveu la renovació de 56 unitats i l’increment del parc en 45 unitats més”.

Estudiarem el Pla i el farem nostre. Hi ha objectius que semblen molt difícils de complir, com el d’augmentar en un 50% la capacitat amb tan pocs slots, però us convidem a tornar l’any que ve per analitzar la seva implementació”, va cloure el president de la Comissió de Mobilitat, Vicenç Aguilera.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada 

Compartir