Accedeix al vídeo clicant a la fitxa de la jornada

 

El 22 de febrer de 2024, la Subcomissió Engitren de la Comissió de Cultura, va organitzar una conferència sobre “el  transport de persones per cable: mobilitat sostenible”, una visió del passat i present del transport per cable i una reflexió sobre el futur de la mobilitat sostenible. La sessió va ser a càrrec d'Eduard Bretcha, director de Teleféricos y Nieve - una filial de LEITNER Ropeways- i un dels fabricants més importants d'aparells moguts per cable, tant terrestres com aeris a escala mundial.

Bretcha va començar la seva presentació amb una panoràmica de la història del transport per cable, des de finals del segle XIX, amb especial èmfasi en les innovacions portades a terme per LEITNER. El conferenciant va detallar diversos tipus de transports, com l’aeri, el terrestre, l’urbà, de lleure i l’industrial. A més, la seva exposició va abordar qüestions com les tecnologies utilitzades en la construcció d'aquests sistemes, els mecanismes de moviment, el control i els sofisticats sistemes de seguretat implementats.

Tot seguit, Bretcha va endinsar-se en una detallada descripció de la rehabilitació integral del funicular del Tibidabo, una de les contribucions més recents de l’empresa, il·lustrant les característiques clau d’aquest tipus de vehicles, la planta motriu, els sistemes de control i seguretat, així com el seu disseny. 

En l’apartat de preguntes i respostes, es va evidenciar l'interès dels assistents pels temes de seguretat, emergències i les tasques de manteniment. 

 

Accedeix al vídeo clicant a la fitxa de la jornada

Compartir