La tercera i darrera sessió del cicle sobre eficiència energètica, organitzada per la Comissió d’Energia i que es va celebrar el passat 3 de juny de 2021, va abordar la rehabilitació energètica dels edificis amb dos projectes ben diferents: la rehabilitació energètica de la seu social a Barcelona de Inmobiliaria Colonial i les diferents intervencions per a l’eficiència energètica en el municipi de Puig-reig. Lluís Morer, cap d’Àrea d’Eficiència Energètica de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), va explicar els aspectes més rellevants del Programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis.

El Programa d’ajuts, vigent fins el 31 de juliol de 2021, està destinat a les persones físiques o jurídiques, de naturalesa privada o pública, que siguin propietaris d’edificis existents (amb anterioritat a 2007) destinats a qualsevol ús. “És una convocatòria francament complicada perquè hi ha molts números i, en la majoria dels casos, cal l’ajuda d’un gestor”, va advertir Lluís Morer de l’ICAEN. Tota la informació sobre el programa es troba a la pàgina web de l’Institut Català de l’Energia

Maria Pérdigo, Project Coordinator de Inmobiliaria Colonial, va exposar el projecte de rehabilitació de la seva seu social a l’Avinguda Diagonal de Barcelona. Pérdigo va enumerar diferents actuacions com una reforma de la instal·lació de la climatització, la substitució de les 3 refredadores d’aigua per 7 de modulars d’alta eficiència i la caldera de gasoil per una de condensació a gas natural o la instal·lació d’un sistema de regulació i control de l’enllumenat, renovat amb tecnologia LED. “Amb totes aquestes intervencions preveiem un estalvi total al voltant de 20-25%”, va assenyalar Jordi Martí, tècnic d’instal·lacions de Inmobiliaria Colonial. 

El nostre objectiu amb totes aquestes intervencions en el municipi és aconseguir reduir la despesa energètica i treballar per la sostenibilitat del poble i de les noves generacions”, va destacar Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig. El canvi a il·luminació LED en més de 1.400 punts de llum ha suposat, segons va explicar l’alcalde, un estalvi de més del 65% i, a més, han instal·lat “panells fotovoltaics en diferents instal·lacions municipals i tenim un projecte de xarxa de calor i de caldera de biomassa”. 

Per accedir a la presentació dels ponents i al vídeo de la sessió clica a la fitxa de la jornada

Compartir