Prop de 150 “Enginyers Voluntaris” col·laboren amb 60 entitats del Tercer Sector

divendres, 8 març, 2019

Des del seu naixement el 2011, prop de 150 “Enginyers Voluntaris” col•laboren o han col•laborat amb una seixantena d’entitats del Tercer Sector, on han realitzat 62 projectes. Enginyers Voluntaris és un servei intercol•legial on participen els col•legis d’Enginyers Industrials de Catalunya, d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

Manel Carreras, membre d’Enginyers Voluntaris explica la dinàmica de treball: “Quan ens arriba una petició, es defineix el perfil de la necessitat i se’n fa difusió per les xarxes socials o es fa una cerca directa a les comissions dels col•legis que participen del servei. Un cop trobat el voluntari, se’l presenta a l’entitat i es fa un document de compromís on es marquen els objectius i dedicacions de la col•laboració”.

El valor afegit d’aquest servei intercol•legial és aportar a les entitats del Tercer Sector professionals que amb els seus coneixements i experiències les assessorin en la resolució de temes de gestió o tècnics i que desitgen dedicar una part del seu temps a causes socials. “Es busca una relació on ambdues parts guanyin -explica Carreras-: l’entitat rep unes experteses que li manquen i el voluntari coneix una part de la societat i del món que l’envolta i que -sovint- desconeix”. Entre d'altres, s’han fet assessoraments en estratègia, gestió, qualitat, manteniment entre altres.

Actualment, des d’Enginyers Voluntaris s’està treballant en noves àrees d’activitat on els professionals del sector de l’enginyeria hi poden aportar valor, com són el mentoring social o laboral, el voluntariat corporatiu, el desenvolupament d’equips de suport en àrees específiques i la col•laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, amb equips formats per enginyers sèniors i estudiants universitaris, en la realització de projectes per a entitats dels Tercer Sector.

>> Consulta totes les peticions