Es presenta l’Observatori de l’Enginyeria

dijous, 6 juliol, 2017

El Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat ha acollit la presentació de l’Observatori de l’Enginyeria, una iniciativa impulsada pels Enginyers Industrials de Catalunya i que ha comptat amb la col·laboració de col·legis professionals i associacions d’enginyers catalanes, l’Agència de Qualitat Universitària, la Càtedra d’Estadística i empreses representatives dels sectors industrials i tecnològics.

Àngel Simón, president executiu d’AGBAR, ha donat el tret de sortida a l’acte de presentació d’aquest estudi, que té per objectiu dibuixar la situació de l’enginyeria a Catalunya. A continuació, Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha dirigit unes paraules als assistents.

França, Alemanya, Regne Unit i Itàlia ja fa dècades que recullen aquesta realitat i analitzen la seva evolució. A Catalunya i a Espanya, l’Observatori de l’Enginyeria és un estudi inèdit, i se sustenta en una ambiciosa enquesta a 1.000 enginyers i 500 empreses per tal de recollir la situació actual de l’enginyeria des del punt de vista de la presència dels enginyers i dels reptes empresarials que hi estan relacionats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és identificar quins són els reptes i les necessitats en els pròxims deu anys. Per tant, l’Observatori de l’Enginyeria neix amb vocació de continuïtat i amb la previsió de repetir les enquestes cada tres anys. Alhora l’estudi continua amb un programa de reflexions i estudis complementaris que es desenvoluparan en el curs 2017-18 i els successius. Antoni Ma Grau, director de desenvolupament corporatiu dels Enginyers Industrials de Catalunya, ha presentat en profunditat les dades i conclusions que s’inclouen a l’Observatori de l’Enginyeria.

Josep Oriol Sala, president de Caixa d’Enginyers ha protagonitzat la cloenda de l’acte amb la seva intervenció.