Segona sessió de les jornades organitzades per la comissió TIC sobre la cadena de blocs i les seves aplicacions

dijous, 30 novembre, 2017

Els EIC han acollit aquest dimecres, 29 de novembre del 2017, la segona sessió de les jornades organitzades per la comissió TIC sobre la cadena de blocs (blockchain) i les seves aplicacions (Bitcoin, smart contacts...). El president d’aquesta comissió, Miquel Obradors, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als nombrosos assistents a l’acte.

Roberto Fernández, director digital, cap de negocis digitals emergents i cap de blockchain a Everis ha abordat el concepte de cadena de blocs i algunes de les seves aplicacions com els smart contracts (un acord entre parts amb capacitat per autoexecutar-se) o els tokens (representacions digitals de realitats físiques). A més, ha exposat alguns exemples reals i casos d’ús al Sector Públic, Transport i Logística, Pharma, Telecom, i va posar l’accent en el pas de la Internet de la informació a la Internet del valor.

Per la seva part, Roger Baig, membre de la comissió TIC, ha fet un resum de la primera sessió de les jornades en la qual es van posar les bases per tal que els assistents aprofundissin en el coneixement de Bitcoin i la tecnologia sobre la qual es fonamenta, és a dir, la cadena de blocs.

Es dóna la circumstància que l’acte ha coincidit amb el dia en què el Bitcoin ha superat, per primer cop a la història, la barrera dels 10.000 dòlars, multiplicant, així, per deu el seu valor de primers d’any.

El darrer 15 de novembre va tenir lloc la primera jornada. Podeu consultar la informació d'aquesta segona jornada aquí