Elisabet Branchat Freixa és la CEO de Babyboo (www.babyboo.es), una startup dedicada al lloguer d’accessoris de bebè. Des de la publicació “Hola”, hem parlat sobre la seva proposta, l’Associació i el Col•legi i el futur.

Per què vas optar per muntar la teva pròpia empresa - startup?
Després de 10 anys treballant per a grans companyies on he après moltíssim, tenia ganes de crear un projecte nou, on tingués llibertat per provar, equivocar-me i tornar a provar d'una altra manera.

No és una decisió fàcil renunciar a un lloc de treball estable però vaig voler donar-me aquesta oportunitat.

Què aporta Babyboo?
A la hora de crear un projecte nou, una nova empresa, havia de tenir els següents ingredients:

  • Ser útil, no buscar un projecte de venta compulsiva sinó aportar realment valor. Resoldre un problema real.
  • Donar llocs de feina orientats al creixement professional de les persones i oferir flexibilitat.
  • Ser una empresa responsable amb la societat.

Per què ets del Col•legi d'Enginyers Industrials de Catalunya?
És la llar que dona continuïtat després de la universitat. Un cop acabada la carrera em vaig col•legiar i des de llavors que en soc membre.

Què n'esperes de l’Associació i el Col•legi?
Espero que l’Associació i el Col•legi sigui la continuïtat a la Universitat. Fins a arribar a la carrera, sempre has tingut un acompanyament, de l'escola a l'institut i de l'institut a la selectivitat i a la universitat. Des del meu punt de vista, després de la universitat és necessari que hi hagi un lloc on puguis trobar suport continuo, orientació, formació, i crec que aquest espai ha de ser el Col•legi.

Has fet servir cap servei del Col•legi?
He fet servir vàries vegades els serveis del Col•legi. Entre d’altres, per trobar feina i la veritat que el suport que vaig tenir va ser molt bo. També he assistit a diverses formacions.

Què destaques del teu procés de formació com a enginyera industrial?
La capacitat ràpida d'aprenentatge i raonament que adquireixes durant la formació. És una carrera on es toquen moltíssimes matèries i el procés d'aprenentatge és molt diferent. La capacitat d'adaptació m'ha donat l’opció a seguir aprenent de forma continuada un cop fora de la universitat.

Penses que l’enginyeria té una responsabilitat per definir el futur global?
És clau. De fet, a la persona enginyera se li dona molt bon reconeixement no només pel coneixement adquirit sinó per la capacitat d'aprenentatge que té. En el món canviant on vivim, és important que hi hagi perfils capaços d'adaptar-se.

Com veus el futur de l'enginyeria? Cap a on tendeix o hauria de tendir?
L'enginyeria ha de seguir escoltant i adaptant-se al futur que ens ve. Està a l'altura de les expectatives de les empreses i usuaris finals. Posicionar-se en les verticals que es marquen com a tendència, impressió 3D, blockchain, IOT i IA. Apostar per elles i trobar el lloc on pot aportar el màxim valor.

Compartir