Fotografia: Judith Casas

L’enginyeria Colomer-Rifà s’ha encarregat de l’execució del projecte i la posterior direcció de les obres.

L’empresa, especialista en el disseny i fabricació de sistemes de ventilació industrials ha inaugurat el nou centre de producció a Ripoll. L’espai compta amb una superfície construïda de 10.000 m² dels quals 2.400 m² són d’oficines. El despatx d’enginyeria i arquitectura Colomer-Rifà s’ha encarregat de l’execució del projecte, la direcció de les obres i la coordinació en seguretat i salut.

Colomer-Rifà aposta per les energies renovables i l’autoconsum en tots els seus projectes i ho fa instal•lant a la nova fàbrica 12 m² de panells d’energia solar tèrmica que permetran a Sodeca obtenir 60 kwh de potència. Colomer-Rifà s’ha encarregat d’assessorar mediambientalment al client, d’aquesta manera, l’edifici ha obtingut el certificat de qualificació energètica A, la major puntuació que es pot obtenir. Entre d’altres aspectes, la planta compta amb un sistema automatitzat de comportes dissenyades hermèticament per evitar pèrdues d’energia i sistemes d’extracció a la coberta per evitar pèrdues calorífiques.

L’empresa fabricant de ventiladors industrials també ha encarregat a Colomer-Rifà la redacció de tots els projectes d’instal•lacions que hi ha a la nova fàbrica: sistema de protecció contra incendis, baixa tensió, alta tensió, climatització i extracció d’aire, gas, aire comprimit i xarxa d’aigua. I la direcció d’obra de totes elles. L’empresa preveu una segona fase d’ampliació que permetria la construcció d’un magatzem adjacent d’uns 5.000 m².

 

Visita la web
Compartir