Pot una aplicació basada en algorismes de intel·ligència artificial ajudar a tractar millor el Parkinson? El professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i soci fundador de l’empresa Sense4care, Joan Cabestany, va explicar el funcionament del dispositiu STAT-ON, el passat dimecres 27 de novembre de 2019 a la seu de Barcelona dels Enginyers Industrials de Catalunya.

STAT-ON és un exemple de com es poden portar els resultats de la recerca al mercat en forma de producte. És un holter pel Parkinson que avalua els temps d’on i off del Parkinson , el que permet tenir una visió objectiva al metge i un millor coneixement de la seva malaltia al pacient” va explicar Joan Cabestany. També Cabestany va afegir que el dispositiu s’encén i s’apaga automàticament i s’autocalibra a través de la intel·ligència artificial,“és un diari automàtic electrònic. El sensor aprèn de l’evolució del moviment de la persona, fixa els llindars i, a partir del tercer dia, genera informes”.

El professor de la UPC va presentar com funciona el dispositiu, destacant que és autosuficient, és a dir, que no envia els resultats sinó que els calcula ell mateix, evitant que es perdi el control de la cadena de custòdia de les dades. “Captura les dades, el sistema les comença a filtrar i calibrar, hi ha un preprocés a base de finestres temporals, avaluant una finestra superposada sobre una altra, sense perdre cap informació clau, després ve el procés d’extracció, selecció de les característiques més destacables per aplicar l’algorisme de machine learning, a partir dels vectors més rellevants” va explicar als assistents Joan Cabestany.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir