Marc Pérez Pey assumeix la presidència de la nova Comissió d’Enginyeria de la Salut. Una comissió que, segons el Director Regional europeu de Hartmann Group, és necessària en una època de canvi en la qual l’enginyeria jugarà un paper clau per trobar solucions eficients a les necessitats del sector. Hi aportarà els més de 20 d’experiència en el desenvolupament de productes en l’àmbit sanitari.

Des de la publicació “Hola”, hem parlat amb Pérez Pey sobre l’Associació i el Col•legi, el present i el futur de l’enginyeria i la salut.

Per què penses que és útil col•legiar-se?
La col•legiació té sentit per poder treballar plegats, prestigiar la feina, innovar i marcar línies de desenvolupament de la professió. Tenint en compte la gran heterogeneïtat d’estudis, l’Associació i el Col•legi són un agregador. Ofereixen uns serveis que són útils com l’assegurança de responsabilitat civil o l’assessorament jurídic i, sobretot, permeten compartir, col•laborar, conèixer i fer networking. Les comissions són el gran ambaixador dels enginyers.

Què se n'ha d'esperar de l’Associació i el Col•legi?
Han de vetllar per la qualitat de la professió. L’Associació i el Col•legi som tots els enginyers industrials. Per tant, hem de contribuir perquè sigui tot allò que volem els enginyers. Ha de ser, també, un altaveu en el qual s’expressi una opinió davant la societat i temes concrets com la sostenibilitat, la salut, la transformació digital... Ha de tenir un pes a l’hora d’influir en els plans d’estudis i ha de seguir, com fins ara, acompanyant els enginyers en totes les etapes de la seva carrera des de la recerca de la primera feina.

El teu àmbit professional és el de la salut. Quines penses que són les fites a assolir en aquest sector?
Hem de reflexionar com des de l’enginyeria podem contribuir a l’àmbit de la salut aportant els nostres coneixements als processos industrials, logístics, d’ús, eficiència i d’accés a les cases. Hem d’optimitzar la salut buscant el benestar de la societat cosa que, a més, tindrà una repercussió en l’economia.

L’enginyeria ha de tenir un paper de lideratge acompanyant sempre el personal sanitari.

Penses que l’enginyeria té una responsabilitat per definir el futur global?
Sí. En un moment de transformació de la societat, l’enginyeria ha d’estar preparada per coliderar el procés d’aconseguir guanyar eficiència a les fàbriques, la mobilitat i la salut per fer-les més sostenibles. L’enginyer és l’encarregat de trobar solucions complexes a un entorn, l’actual, complex.

Com veus el futur de la enginyeria? Cap a on tendeix o hauria de tendir?
Ha d’ajudar en aquesta transformació de la societat. Poques professions tenen un coneixement tan transversal i capacitat per treballar en col•laboració amb altres sectors professionals.

L’Associació i el Col•legi ha fet una transformació molt positiva de cara a adaptar-se a aquests nous reptes i a les necessitat dels enginyers.

Compartir