Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

"Aquesta jornada està dins del nostre programa 2020, emmarcat dins el Green Deal Europeu. Hem de transformar Europa en una societat justa i pròspera sense gasos d'efecte hivernacle i on el creixement econòmic es desconnecti de l'ús de recursos", van ser les paraules de benvinguda del president Jordi Renom a la jornada sobre les conclusions de la COP25, celebrada a Madrid.

Enginyers Industrials de Catalunya fa seva la crida de la Unió Europea per una economia moderna, eficient en els recursos i competitiva on no hi hagi emissions de gasos d’efecte hivernacle, el 2050, i on el creixement econòmic es desconnecti de l’ús de recursos. En el compliment d’aquest programa si veuran implicades vàries comissions com la d’Energia, Mobilitat, Economia Circular i Canvi Climàtic i Societat Digital.

"L'emergència climàtica va a més amb creixements exponencials. Els científics i els joves estan empenyent als polítics. L'acord de París no caduca, només cal exigir el seu compliment i actualització" va explicar Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima. Carles va exposar que l’objectiu principal de l’Acord de París és mantenir l’increment de la temperatura global per sota dels 2°C.

La Xina, Estats Units d’Amèrica, Índia, Rússia, Japó i Alemanya generen el 59,8% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle i el sector de l’energia n’és la principal font. Hi ha la necessitat de tancar el desenvolupament de l’article 6 de l’Acord de París, que regula els intercanvis d’emissions entre països i empreses, però "tenim el 96% de la feina feta, els països molt emissors han de fer els deures i tenim la sort de què tenen a Europa com a model. Costa molt posar-se d'acord però s'ha avançat i molt" va aclarir, de manera optimista, Elvira Carles, al parlar de la darrera COP25.

La directora de la Fundació Empresa i Clima va avançar que hi ha l’aspiració a què els països es comprometin a una major ambició per arribar a la neutralitat de les seves emissions pel 2050, com estableix l’article 4 de l’Acord de París.

Pere Palacín, director general d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya va sentenciar, en les seves paraules de cloenda, que "el canvi climàtic és un problema de tots i que cal resoldre entre tots".

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir