Enginyers Industrials de Catalunya va donar la seva opinió com a experts en l'ànàlisi de l'explosió en el complex petroquímic de Tarragona a diferents mitjans de comunicació. Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat, va publicar un article d'opinió titulat "La coordinació és clau" al Periódico de Catalunya on defensa que "cal més coordinació i intercanvi d'informació entre el sector públic i privat per evitar o minimitzar el risc d'accident greu". Sans recorda que "el risc zero no existeix" i que "l'actuació dels cossos d'emergència de la Generalitat ha estat impecable". 

Jordi Sans també va participar com a expert al programa "Versió Rac1" de Rac 1 (minut 39:45) on va destacar, davant les crítiques i reivindicacions demanant més seguretat, "que fa 25 anys el discurs era el mateix i ara estem molt millor". 

David Tisaire, president del Grup de Treball de Gestió Estratègica de Plans d'Emergència dels Enginyers Industrials de Catalunya, va explicar a "Els matins" de TV3, davant de les queixes perquè les sirenes no van sonar, que "trobar l'equilibri entre la rapidesa de la resposta i concretar l'abast dels avisos és molt difícil". També va afegir Tisaire que "del que es tracta és d'aconseguir avisos redundants per arribar, de totes les maneres possibles, a la població". 

(Intervenció a partir del minut 2:52)

Compartir