Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

"L’economia circular és clau per aconseguir una economia descarbonitzada perquè amb la transició energètica no hi ha prou” va explicar la responsable d’economia circular a ENDESA, Virginia Ocio de la Fuente, a una sessió celebrada el passat dijous 18 de febrer i organitzada per les comissions d’Energia i de Canvi Climàtic i Economia Circular.

L'estratègia espanyola d'economia circular posa les bases per impulsar un nou model de producció i consum i s'alinea amb els objectius dels plans d'acció d'economia circular de la Unió Europea. El sector elèctric té un paper clau integrant aquest nou paradigma en el procés de transició energètica i molt a dir. Virginia Ocio de la Fuente va assenyalar que l’economia circular és una clara oportunitat en el procés de recuperació econòmica perquè “és una palanca de creixement econòmic que combina innovació, competitivitat i sostenibilitat”.

Entre d’altres projectes, la responsable d’economia circular d’ENDESA va destacar el “Projecte Futur-e” que té com a objectiu donar una nova vida als emplaçaments de les centrals de carbó (2020-2024) i el “Melilla Second Life” que busca el reciclatge de les bateries dels vehicles elèctrics (es calcula que pel 2030 es podria arribar a volums de prop de 100.000 bateries anuals per reciclar).

Els pilars de l’economia circular a ENDESA són les entrades circulars a través de perllongar la vida del producte a través del disseny, manteniment i reparació, les plataformes compartides per aconseguir augmentar la taxa d’utilització a través de l’ús, accés i propietat compartits, el producte com a servei que permetrà vendre als clients un servei enlloc d’un producte i els nous cicles de vida que permetran mantenir el valor amb la remanufactura, la reutilització i el reciclatge.

L’economia circular a ENDESA considera tota la cadena de valor, des dels proveïdors, als actius, als clients i a les ciutats, volem desenvolupar i posicionar la nostra visió per a les ciutats circulars del futur” va afegir Virginia Ocio de la Fuente.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir