La primera promoció del Pla 1964, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (ETSEIB), celebra enguany el seu 50 aniversari. El Pla 1964 va reduir la titulació d’Enginyeria Industrial a cinc anys, enlloc dels 7 del Pla 1957, per incrementar el nombre d’enginyers i fomentar les especialitats.

La promoció 113s també va inaugurar la nova escola a la part alta de l’Avinguda Diagonal, en un edifici dissenyat per Robert Terradas i que, com a novetat, comptava amb un laboratori nuclear que contenia un dels primers reactor d’Espanya (l’Argos).

Dels 600 alumnes que van començar la titulació, l’any 1964, només la van acabar 80 (un 13%) que van esdevenir professionals d’alt nivell en el món industrial, econòmic, financer i educatiu. Jaume Pagès i Fita, catedràtic de l’ETSIIB, cap d’estudis i Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya forma part de la promoció 113s.

Al llarg de 50 anys, Joan Antoni Santfeliu, ha anat convocant periòdicament a la promoció. Ell és part de l'èxit d'aquesta celebració.

Visita al CERN

Entre els diferents actes de celebració que es van organitzar pel 50 aniversari, la promoció 113s va visitar el CERN, en concret, The Compact Muon Solenoid Experiment (CMS) on es troba l’accelerador de partícules LHC, de 27 quilòmetres de circumferència i una secció de 15 metres de diàmetre. El mateix 11 de juny de 2019, també van poder veure l’edifici Superconducting Magnets and Cold Devices (SM18) on es fabriquen els imants que serveixen per accelerar les partícules fins a gairebé la velocitat de la llum.

Els diferents membres de la promoció van aprofitar la seva estada a Ginebra per també visitar el llac Leman, la Catedral de Saint Pierre, el Parc des Bastions i el Museu Patek Philippe, entre d’altres llocs d’interès.

Retorn a l’Escola d’Enginyers Industrials

Els actes de celebració van continuar a Barcelona. El passat 13 de juny de 2019, la promoció 113s va visitar el Centre de Control del Metro de Barcelona i, posteriorment, van retornar a l’Escola d’Enginyers Industrials on van ser rebuts per la Sotsdirectora de la Institució, Tania de los Santos, on junt amb ella van intervenir Salvador Jonca, Jaume Pagès i Ricard Granados. La commemoració dels 50 anys va acabar amb un dinar en els Jardins de l’Hotel Fairmont Rei Joan Carles I, amb parlaments de Jaume Pagès, Xavier Jardí i Jordi Doria qui van tenir un record per tots els companys de la promoció no presents.

Compartir