Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat, dóna el punt de vista tècnic sobre l'incendi de la catedral de Notre-Dame

dimecres, 17 abril, 2019

El passat 15 d'abril de 2019, la catedral de Notre-Dame de París va patir un greu incendi. Arran d'aquest terrible incident, Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat dels Enginyers Industrials de Catalunya, va donar el seu punt de vista com expert en seguretat i en incendis, a diferents mitjans de comunicació. "Els edificis emblemàtics de vegades no tenen mesures de seguretat màximes per criteris estètics i funcionals. Les instal·lacions contra incendis són lletges", va alertar Jordi Sans a l'Agència Catalana de Notícies. El president de la Comissió de Seguretat va dir que els edificis emblemàtics "són segurs" i veu poc probable que un edifici emblemàtic a Barcelona pateixi un incendi com el de Notre-Dame perquè "no tenen un component de fusta tan important".

"El risc zero no existeix" -va assenyalar Jordi Sans a l'Agència EFE- en tots els processos de reconstrucció "hi ha molts equips de gent treballant, que són de diferents empreses i tot i que la coordinació entre ells sigui bona, en algunes fases hi ha major risc d'incendi". Després de l'incendi de Notre-Dame, el govern espanyol ha anunciat una revisió dels protocols de seguretat. "Està bé que s'aprengui de les lliçons dels altres, aplaudeixo la iniciativa perquè segur que es pot millorar la seguretat, els accidents són conseqüència d'una concatenació d'errors", va afegir Sans.

El president de la Comissió de Seguretat va recomanar, a Betevé Televisió, "complir amb les normes i les disposicions legals, aplicar la normativa antiincendis i aplicar el sentit comú per no generar situacions de risc".