Jordi Guix i Armengou, in memoriam

dimecres, 5 juliol, 2017

Els Enginyers Industrials de Catalunya han homenatjat a Jordi Guix i Armengou, exdegà del Col·legi, des de tres perfils diferents. Des del punt de vista de la persona, han parlat Estanislau Sunyer i Pere Segarra, enginyers industrials; des del rol d’enginyer ho han fet Manuel Bosch, doctor en Medicina i cap de departament a Asepeyo, i Pere Batallé, professor a ESADE; per últim, des del perfil de degà, en què el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, ha pres la paraula. El Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Jordi Baiget, ha tancat l’acte.

Pere Palacín, nou degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrial de Catalunya, ha inaugurat l’acte davant un Auditori Pompeu Fabra ple: “Estem aquí els seus amics, la seva família i els seus companys de professió per recordar la figura d’en Jordi”.  Tot seguit, s’ha projectat un vídeo amb imatges de la vida d’en Jordi Guix i Armengou.

Estanislau Sunyer ha repassat els anys de l’adolescència i la joventut d’en Jordi Guix, tant els anys on viu a Manresa com quan va traslladar-se a Barcelona per dur a terme els estudis superiors d’enginyeria industrial.  “Des de ben jove, ja tenia fortes conviccions i valors, i un tracte exquisit i honest”, ha recordat Estanislau. Sunyer també ha ubicat una altra localitat en la formació de la seva persona: Llançà, on gaudia de tots els estius des que només tenia 5 anys.

“En Jordi era intel·ligent, afectuós, planer, amb sentit de l’humor i amb un somriure que enganxava a tothom”, ha iniciat el seu parlament en Pere Segarra. En Jordi Guix va formar part dels moviments estudiantils i en l’organització de trobades lúdiques. Segarra ha insistit en les “fortes conviccions” de l’exdegà del Col·legi i ha explicat algunes de les seves aficions fora de l’enginyeria, com per exemple el Barça o el golf. “Compromès amb la professió, estava segur que els enginyers eren, són i seran el col·lectiu que canviarà el món”, ha conclòs Segarra.

Manuel Bosch, doctor en Medicina, ha tractat els anys en què va coincidir amb en Jordi Guix a Asepeyo. Guix era un professional que havia treballat a La Maquinista i de professor d’ESADE, i posteriorment va endinsar-se en un sector que fins llavors desconeixia: el sector mèdic. “No l’espantaven els reptes i era prou tossut per superar els reptes, malgrat els entrebancs que es pogués trobar”, ha afirmat Bosch.

El perfil de degà l’ha recordat Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. Renom ha enumerat la trajectòria d’en Jordi Guix al Col·legi, els anys i els càrrecs que ha ocupat. “Com ja han dit els companys, en Jordi tenia fortes conviccions però sabia escoltar les altres opinions i arribar a un consens. La coherència i una visió holística sempre l’han definit durant els anys que va ser degà”, ha manifestat Renom. La seva implicació en la creació de l’AQPE (Agency for Qualification Professional Engineering) i l’IDES (Institut d’Estudis de Seguretat) és primordial per a l’esdevenir d’aquestes dues institucions. “El compromís amb la professió, l’amor cap a l’enginyeria, l’optimisme i la generositat i el sentiment de país són les línies d’actuació d’en Jordi com a degà”, ha finalitzat el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Seguidament, ha tingut lloc el lliurament de les distincions de Col·legiat d’Honor i Soci d’Honor a Jordi Guix i Armengou. El Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha conclòs els parlaments: “Des de la Generalitat de Catalunya, ens sumem a aquest homenatge de record a la figura d’en Jordi Guix i Armengou des de tres perfils: persona, enginyer i degà”, ha iniciat Baiget. “Catalunya avui no seria on és sense persones com en Jordi. Desitjo que les noves generacions agafin el seu exemple”, ha tancat el Conseller d’Empresa i Coneixement.