Homenatge a Josep M. Serra Martí

Comissió: Actes Corporatius
Descripció: L'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya vol retre homenatge a l'enginyer industrial Josep Maria Serra Martí donant a conèixer alguns dels aspectes més rellevants de la seva trajectòria.

Josep Maria Serra Martí (1927-1991) va néixer a Barcelona al sí d'una família de la burgesia tèxtil catalana. Va estudiar als jesuïtes i, com el seu germà gran Anton, va cursar estudis d'enginyeria industrial que va acabar el 1953. Al mateix any es va casar amb Maria Teresa Majem, amb qui va tenir tres filles i tres fills, i que va ser una persona clau en la seva vida. No va voler treballar a Serra Feliu, l'empresa familiar, i es va incorporar com a gerent a Fenoplàstica, on hi va treballar 15 anys.

Va establir una gran amistat amb Alfonso Carlos Comin amb qui va compartir múltiples iniciatives: Fundació EMI, editorials Nova Terra, Estela i Laia, Cristians pel Socialisme,...Va presidir l'Associació de Veïns de sant Gervasi. El 1979 va formar part com independent de les llistes del PSUC a Barcelona a les eleccions municipals. A L'Ajuntament, primer amb l'alcalde Narcís Serra i després amb l'alcalde Pasqual Maragall va desenvolupar una tasca de transformació decisiva de les àrees d'empreses municipals i de serveis municipals, incorporant de manera pionera les formules de gestió públic-privades. El 1987 va assumir també, tot i que ja començava a notar els símptomes de la malaltia, l'àrea d'urbanisme. Els seus 12 anys a l'Ajuntament van representar una aportació importantíssima a la transformació de la ciutat.

Hi intervindran:
- Presentació. Pau Verrié
- Família. Tere Serra Majem i Rosa Serra Majem
- Sant Gervasi. JA Maragall
- Política municipal. Pau Verrié
- Ajuntament. Joan Torres
- Serveis Municipals. Lluís Fontanals
- Neteja urbana. Rosa Forcada
- Mercats municipals. Adolf Cabruja
- Barcelona Activa. Alberto Crespán
- Urbanisme. Rafa de Cáceres
- Testimoni internacional. Aulo Magagni
- Institucions. Enginyers Industrials de Catalunya. Jordi Renom

Inscripcions d'última hora: trucar al 9h)33192300 i sol.licitar enllaç de connexió Zoom. (Fins les 18h)
Dates: Dimecres, 17 de novembre de 2021
Horari: A les 18 h en format híbrid (presencial i online)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Llibre Homenatge a Josep M. Serra Martí
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Homenatge a Josep M. Serra Martí

Descripció:
Homenatge a Josep M. Serra Martí