Benvinguts a La màgia de l'enginyeria!

Som en Roc i la Clara. Ens ajudes a resoldre un misteri?

Vols tenir el conte?

Coneix en Roc, la Clara i tots els seus amics

QUÈ ÉS LA MÀGIA DE L'ENGINYERIA?

En Roc i la Clara són dos germans molt curiosos i inquiets. Un dia, tornant de l’escola, coneixen els nous veïns que s’instal·len a l’edifici. La Laura i en Carles, entre caixes i mobles, els proposen un repte: descobrir la seva professió i el lloc on treballen. Ho aconseguiran?

La màgia de l’enginyeria és un conte editat en motiu del 160è aniversari de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya per despertar les vocacions STEAM. Vol acostar l’enginyeria als nens i nenes de Catalunya, ensenyar-los què són i què fan els enginyers i enginyeres per a la nostra societat i, així, animar-los a encaminar-se cap aquests estudis i una professió de futur.

Però La màgia de l’enginyeria és més que un conte. És un espai d’aprenentatge i de divulgació per donar a conèixer la professió i fomentar les vocacions STEAM.

LES AUTORES

ELISENDA ROSANAS SANFELIU
Barcelona, 1982

BIO

Soc l’Elisenda i aquest és el primer conte que escric per a nens i nenes. De petita, ja ho havia provat però era més un joc, clar! Estic contenta d’haver-ho aconseguit perquè és una mica diferent a la feina de periodista que faig des de sempre: pensar i escriure reportatges i notícies, ara sempre relacionades amb l’enginyeria.

M’agrada llegir, toco el piano i passo tant temps com puc amb els meus fills, el Pau, el Roc i la Tanit a qui espero que els agradi molt. Qui sap si algun dels tres estudiarà enginyeria?

LAIA CARRERA CRESPO
Barcelona, 1982

BIO

Soc la Laia i des de fa anys em dedico a il·lustrar contes i també a crear-ne per a diferents editorials. És una feina molt bonica que em permet expressar a través de colors i imatges tot el meu món interior, o bé interpretar i complementar, a la meva manera, els textos d’altres escriptors.

Durant molts anys em vaig dedicar a l’educació social i la música, dues professions que m’han fet com a persona i de les quals vaig aprendre un munt de coses. Tinc la gran sort de poder treballar sempre del que m’apassiona i em sento molt afortunada.

DISSENYADORA

INÉS BORRÀS PIÑOL

BIO

Soc la Inés i tinc dos gats, el Nuk i la Mins. El que més m'agrada del món són els llibres il·lustrats: els dissenyo, els penso, els il·lustro. els colecciono i. a vegades. els explico a les escoles on també faig de mestra.

Tinc una feina increible amb la que puc gaudir de tot el procés de creació d'un llibre.

QUI MÉS HA FET POSSIBLE LA MÀGIA DE L'ENGINYERIA?

Aquesta publicació és una autoedició de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya que ha comptat amb la col·laboració d’Abacus.

L’equip d’Enginyers Industrials de Catalunya que ha impulsat el projecte està liderat per la presidenta de l’AEIC, Maria Salamero; el degà del COEIC, Narcís Armengol; el president de la Comissió del 160è aniversari, Jordi Renom; el director general, Pere Homs, i la sotsdirectora, Laura Ivern.

L’equip editorial d’Abacus que ha col·laborat en la producció d’aquest llibre està format pel director d’Abacus Idea, Marc Roma; la directora editorial, Alicia Soria, i la cap de Serveis Editorials, Gemma Figueras, amb la producció de Mònica Navarro i la coordinació de Sílvia Günther.

AMB EL PATROCINI DE

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

T'agradaria tenir el conte?

Coneix en Roc, la Clara i tots els seus amics