Més enllà dels funiculars: mil i una aplicacions del transport lúdic per cable

Comissió: Comissió d'Acció Professional
Descripció: Els funiculars, telecadires i altres instal·lacions de transport per cable existeixen des de fa segles i avui en dia són peces clau en la mobilitat de les persones arreu del territori. Addicionalment als seus objectius de transport, la gran majoria d'aquestes instal·lacions tenen a més una finalitat lúdica i són atraccions turístiques per si mateixes degut a les seves característiques singulars.

Sabies que a Catalunya hi ha una part majoritària de les instal·lacions de transport per cable de tot l'Estat Espanyol? I que concretament la ciutat de Barcelona és pionera i líder en la implantació d'aquest tipus de sistemes de transport?

En aquesta jornada descobrirem com es dissenyen aquestes instal·lacions de la mà del fabricant líder al món LEITNER amb la seva filial amb seu a Barcelona Teleféricos y Nieve, i parlarem sobre el seu funcionament i manteniment amb dos dels operadors més importants del país, l'estació d'esquí La Masella i Ferrocarrils de la Generalitat. Finalment analitzarem el marc normatiu propi del que disposa Catalunya amb la Generalitat de Catalunya.

Tant si ets enginyer, operador, mantenidor, administració pública o simplement tens curiositat per aquesta matèria, uneix-te amb nosaltres en aquesta jornada on exposarem tots aquests temes i molts més de forma àgil i concisa de la mà dels millors experts en la matèria.

Amb les intervencions de:
- Míriam Moyés, cap del Servei de Transport Ferroviari i per Cable , subdirecció general de Transport Públic i Mobilitat
- Eduard Bretcha, director de Teleféricos y Nieve, filial de Leitner Ropeways
- Tomás Cazorla, cap d'Àrea de Material remolcat, auxiliar i de transport per cable de FGC
- Sergi Tarrés, director de l'estació d'esquí Masella
- Marta Guasch, presidenta Comissió Acció Professional
- Òscar Elgarrista, responsable del GT Enginyeria de l'Oci

Aprofitant la jornada tècnica, a les 15.30 h es farà una visita presencial a les instal·lacions del funicular i telefèric de Montjuic de la mà de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Teleféricos y Nieve (Leitner). És per aquest motiu que animem a tots els participants a assistir presencialment a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya per fomentar el networking i les connexions entre professionals i on dinarem tots plegats (menú 15 euros, aprox.) a les 13h un cop acabada la jornada. D'aquesta manera a les 15.15 h anirem tots ens grup fins a l'inici de la visita a Montjuic.

En cas de no assistir al dinar, el punt de trobada serà a les15:30h a l'estació del Telecabina de Montjuïc. (Avinguda Miramar, 30, Barcelona.)

Observacions: per seguretat es demana no portar elements que puguin enredar-se a la maquinària en moviment (penjolls o cadenes, pel llarg, peces llargues de roba). Recomanem calçat pla.


Si estàs interessat en assistir al dinar (menú 15 euros, aprox.) i a la visita de la tarda cal que ens envïis un correu electrònic amb el teu nom i cognoms a reserves@serveis.eic.cat.

Des del grup de treball d'Enginyeria de l'Oci volem mostrar el nostre compromís amb la professionalització del sector i volem posar en relleu la importància d'aquesta indústria i el paper dels enginyers i enginyeres catalans que amb esforç i responsabilitat aporten valor i lideren l'evolució tecnològica de sector a casa nostra. No dubtis més i forma part avui del primer grup de treball d'enginyers i experts del sector de l'oci de tot l'estat. Si estàs interessat en el nou GT Enginyeria de l'Oci no dubtis i inscriu-te aquí.
Dates: Dijous, 6 d'octubre de 2022
Horari: De les 10 a les 13 h en format híbrid (videoconferència i presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Tomás Cazorla, cap d'Àrea de Material remolcat, auxiliar i de transport per cable de FGC
Ponència Míriam Moyés, cap del Servei de Transport Ferroviari i per Cable , subdirecció general de Transport Públic i Mobilitat
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Més enllà dels funiculars: mil i una aplicacions del transport lúdic per cable

Descripció:
Més enllà dels funiculars: mil i una aplicacions del transport lúdic per cable