EL PROJECTE

Referents

amb enginy

SARA BARJA

A Coruña, 1990
Cap de Projectes R+D, Àrea d'energia (CITCEA-UPC)

Quina feina fas?

Em dedico a investigar com implementar tècniques d'optimització i intel·ligència artificial innovadores en el sistema elèctric, per, així, aprofitar i donar valor a les dades que es generen a la xarxa elèctrica. L’objectiu és impulsar la transició energètica, promovent un increment en la generació d'energia renovable distribuïda i activant la flexibilitat al costat de la demanda elèctrica.

 

Què és el que més t'agrada d'aquesta feina?

M'encanta descobrir els secrets ocults a les dades, aquells que no es perceben a simple vista. La recerca desperta la meva passió, és com jugar i imaginar noves maneres de solucionar problemes ja existents o futurs, ajudant així a millorar la societat i el planeta.

 

Com et recordes quan tenies l’edat d’en Roc?

De petita era una nena molt curiosa, m'encantava llegir de tot, sobretot les revistes de ReporterDoc!, el futbol i també la pintura. No recordo que em parlessin de tot el que pot fer un enginyer o una enginyera, però estic segura que si m’ho haguessin explicat, li hauria posat nom a aquest sentiment curiós que ja tenia.

 

Per què vas triar enginyeria?

En realitat, el meu camí cap a l'enginyeria no ha estat una línia recta. En acabar batxillerat, no vaig triar enginyeria industrial com a primera opció; bé sigui per pors per desconèixer el ventall de possibilitats que ofereix l'enginyeria, o per falta de referents femenins. O potser va ser una mescla de tot això. Després d'acabar la primera carrera, em vaig decidir a fer Enginyeria Industrial. Al final, crec que les veritables passions troben el seu camí, portant-te on sempre havies i volies ser.

Vols tenir el conte a les teves mans?

Coneix en Roc, la Clara i tots els seus amics

AMB EL PATROCINI DE

AMB LA COL·LABORACIÓ DE