EL PROJECTE

Referents

amb enginy

MARC BENABARRE

Barcelona, 1991
Cap d’Àrea d’Anàlisi i Tractament de la Informació a Barcelona de Serveis Municipal

Què faig a la feina?

El Data Scientist fa de detectiu investigant les dades i la informació per poder descobrir i explicar històries que permetin prendre decisions que millorin el dia a dia, i fins i tot poden a vegades predir el futur.
 

Què és el que més t'agrada d'aquesta feina?

M’agrada poder descobrir coses emocionants amagades en les dades. És com muntar un trencaclosques gegant i gaudeixo amb el repte de trobar les peces correctes i encaixar-les.


De petit...

Era molt curiós i m’agradava conèixer el perquè de les coses i l’enginyeria em va donar l’oportunitat de respondre la majoria d’aquestes preguntes.


Com recordes que veies l'enginyeria quan tenies uns 8 anys?

Als 8 anys segurament veia els enginyers com persones que podien construir coses increïbles, com coets espacials, ponts gegants o vehicles de carreres.


Alguna anècdota que recordi de quan eres petit?

Quan era petit m’encantava desmuntar els meus cotxets de joguina per veure com funcionaven per dins. I un dia vaig decidir que volia convertir-me en “enginyer de cotxes” i construir el meu propi vehicle, vaig reunir rodes, caixes de cartró, ... i amb paciència i creativitat vaig anar muntant el meu cotxe personalitzat.
 

Què creus que et va fer decidir per triar enginyeria?

Em vaig decidir per l’enginyeria ja que m’obria les portes a un gran ventall de futures oportunitats professionals, i donava resposta als meus interessos en el món de la tecnologia i les ciències. Alhora, em permetia descobrir com funcionen les coses i processos que ens envolten en el dia a dia.

Vols tenir el conte a les teves mans?

Coneix en Roc, la Clara i tots els seus amics

AMB EL PATROCINI DE

AMB LA COL·LABORACIÓ DE