EL PROJECTE

Referents

amb enginy

ORIOL VENTURA

Granollers, 1994
Soci Fundador i director tècnic de Venersol

Quina feina fas?

Soc enginyer especialitzat en les energies renovables. Els enginyers en energies renovables ens dediquem a fer que les persones i empreses puguin ser més sostenibles i reduir la seva petjada de carboni, dissenyant i recomanant tecnologies que permeten abaratir els costos energètics (electricitat i gas) com per exemple els panells solars fotovoltaics o l'aerotèrmia.

 

Què és el que més t'agrada d'aquesta feina?

Veure com els sistemes que dissenyem i instal·lem permeten als nostres clients un estalvi d'energia a final de cada mes. En definitiva, ajudem a fer que la seva vida sigui més sostenible, econòmica i a lluitar contra el canvi climàtic.

 

Com eres de petit, quan eres com en Roc i la Clara?

Quan era petit, al voltant dels 8 anys, era un nen molt curiós i enèrgic. Recordo que sempre m'agradava desmuntar les meves joguines per veure com funcionava cadascuna de les peces i intentava crear petites construccions amb elles.

 

Com recordes que veies l'enginyeria de petit?

Quan era petit, l'enginyeria per a mi era una cosa màgica i misteriosa. No sabia exactament en què consistia, però imaginava que els enginyers podien crear coses increïbles i fer que funcionessin. Em quedava bocabadat amb els molins de vent que veia mentre passejava amb la meva família, i sempre em preguntava com podrien transformar l'energia del vent en electricitat.

 

Què creus que et va fer decidir per triar enginyeria?

Vaig escollir estudiar enginyeria per la meva passió per la natura i la curiositat per comprendre com funcionen les coses.

 

Segur que tens alguna anècdota per compartir!

La construcció del meu primer petit molí de vent casolà amb materials reciclats que vaig trobar al jardí de casa meva! Va ser emocionant veure com les aspes es movien amb la brisa! Vaig començar a imaginar tot el que es podia arribar a fer amb les energies renovables per al futur del nostre planeta. Així, la meva infantesa, plena de curiositat i fascinació per la natura i la tecnologia, va ser el que em va fer decidir triar la carrera d'enginyeria.

Vols tenir el conte a les teves mans?

Coneix en Roc, la Clara i tots els seus amics

AMB EL PATROCINI DE

AMB LA COL·LABORACIÓ DE